Őszi évadnyitó a művházban: szakmai előadások, kiállítások, táncház

Szeptember 6-án sokszínű programokkal várta a kultúraszeretőket a Móricz Zsigmond Művelődési Ház.

Szakmai előadások nyitották a pénteki „Kézen fogva”- család-, és gyermekjóléti preventív programokat a művelődési házban. Dr. Arany Erzsébet egyetemi tanár a megfelelő önismeret fontosságáról, valamint a szülő-gyermek kapcsolat zavarairól beszélt, melybe a közönség interaktív módon bekapcsolódott. Ezután Rajtikné Hajdu Andrea esetmenedzser a megnehezült családi kapcsolatokat elemezte, s kínált megoldási stratégiákat azokra. Az építő előadások után 5 órától két kiállítás is megnyitotta kapuit a művház kistermében.

Vándorkiállítás: Nyíradonytól Bagamérig vándorol a tárlat

A Vándorkiállítás Nyíradonyban nyitotta meg kapuit, s a Nyíradonyi járás 8 települését fogja körbejárni a közeljövőben: látható lesz majd Nyíracsádon, Vámospércsen, Nyírábrányban, Fülöpön, Nyírmártonfalván, Álmosdon és Bagamérban is. Az interkulturális képzőművészeti tárlaton festmények, szobrok, fafaragványok, nemez szőnyeg és ruhadarabok kerültek kiállításra. Az egyedi válogatás célja a kultúrák közti kommunikáció elősegítése volt, így a kiállító művészek között volt roma, svéd, román és magyar nemzetiségű festő- és szobrászművész, népi iparművész is. Boros Dorina, Dobosné Hajdu Anikó, Vasiuti Doru, Hanzel Róbert, Tord Lyseving, Milák Róbert, Christea Mircioane és Tímár Márk alkotásait október 4-ig tekintheti meg a nagyérdemű a kiállítás első állomáshelyén a nyíradonyi Móricz Zsigmond Művelődési Házban. Ezzel egyidőben nyílt meg az Ifjúsági klub kiállítása is, melyen a felső tagozatos korú diákok természetfotói, újságcikkei és batikolt textil munkái voltak közszemlére bocsájtva. Az érdeklődők megtekinthették a 2016 óta megújult Ligetaljai Hírmondó számait, valamint verseivel ill. művészi fotóival mutatkozott be a szerkesztőség egyik írója Papp György.
A kulturális élményekkel való töltekezés után jöhetett a mulatság: közös vacsora és moldvai táncház zárta a programokat.

A programok az EFOP-1.5.3-16-2017-00077 „Humán szolgáltatások fejlesztése a Nyíradonyi járásban” című projekt támogatásával valósulhattak meg.

Az esemény képekben: