Operett-csillagok a Ligetaljai Napokon

„Reméljük, hogy a Hajmási Péter című slágert velünk énekeli majd a közönség!” Interjú Mercs Angéla énekművésszel

 

A Ligetaljai Napokon június 30-án, vasárnap fél 1-től a Madách Színház sztárja Csengeri Attila énekel majd duettet nyíradonyi származású büszkeségünkkel Mercs Angélával.

 

Milyen kapcsolat fűz Nyíradonyhoz?

Mercs Angéla gyönyörű hangját csillogtatja majd a Ligetaljai Kulturális Fesztiválon

A szüleim nyíradonyi származásúak, sok rokonom él helyben és Aradványpusztán: unokatestvérek, nagynénik, nagybácsik. Azt remélem, hogy a Mercs név sokat mond mindenkinek, s kilátogatnak majd a rendezvényre.

Mit fogtok előadni a Ligetaljai Kulturális Napokon?

Fél órás operett műsort láthat és hallhat majd a nagyérdemű, szólókat és duetteket egyaránt előadunk majd. Kálmán Imre legnépszerűbb operettjeiből a Csárdáskirálynőből, valamint a Marica grófnőből válogattunk. Reméljük, hogy a Hajmási Péter, Hajmási Pál című dalt velünk fogja énekelni a publikum!

A Madách Színház sztárja, Csengeri Attila is fellép Nyíradonyban

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen időközönként látogatsz Nyíradonyba?

A hétköznapok igen sűrűek, hiszen az Ady Endre Gimnázium művésztanáraként tevékenykedek, vagy valamilyen művészeti felkérésnek teszek eleget, a hétvégét pedig igyekszem a két gyermekemmel és férjemmel tölteni. 3-4 havonta azért mindig tartunk egy-egy rokonlátogatást.

A gyerekeid is öröklik a Mercs-féle művészvénát?

8 éves Szonja lányom már nyomdokaimba lépett, mert sokat jár velem fellépni, legutóbb a Nemzeti Összetartozás napján énekelt egy népdalt szólóban több száz ember előtt. 7 éves Matyi fiam pedig már nagycsoportos óvodásként számos verset, mesét megtanult a nővérétől. Nyilvánvalóan a genetikán túl színművész nagybátyjuk, s jómagam is hatással vagyunk rájuk.