Az emlékezés virágai díszítik a Turul-szoborot

A Nemzeti Összetartozás Emlékhelyén tizenkét intézmény képviselője helyezte el az emlékezés virágait június 4-én.

A Harangi Imre Rendezvénycsarnok előtti teret a Himnuszt követően a Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola 6. osztályosainak hangja töltötte meg. Az összegyűltek a 99 évvel ezelőtt történt magyar tragédiájára emlékeztek, amikor a Magyar Királyság ezeréves területének mintegy kétharmadát elcsatolták.

Ezután Tasó László országgyűlési képviselő szólt az emlékezőkhöz. Részletes történeti áttekintése után rámutatott arra, hogy az országunkat sújtó békediktátum mai napig jelentősen befolyásolja országunk helyzetét Európában. – Amíg lesznek, akik megtanulják, megőrizzék, tanítsák, továbbadják szüleink nyelvét, addig nincs mitől félniük a magyar embereknek – zárta a képviselő gondolatait az iskolások műsorát idézve.

Tasó László országgyűlési képviselő, Nyíradony Város Önkormányzatának képviselői, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség képviselői koszorúzása után tizenkét helyi intézmény képviselője helyezte el az emlékezés virágait a Turul-szobor lábai előtt, majd a megemlékezés a Szózat és a Székely himnusz éneklésével ért véget.