Ismét az élen végeztünk

Nyíradony újra elnyerte saját kategóriájában Magyarország legsportosabb települése címét.

Az adonyiak szívügye a mozgás. Ezt bizonyítja az is, hogy idén is több ezren fordultak meg valamilyen városi sporteseményen a kihívás napján. Csiszár Antal testnevelő és felesége vezetésével 27 éve mozgatnak meg majdnem minden városlakót minden év májusának utolsó szerdáján.

Bátorságprogrammal indult a kihívás napja – a „lidérc-túrán” vaddisznó és szarvaslesre indultak a bátrabbak Csiszár Antal vezetésével. Majd a Kerékpáros Egyesület „Drótszamárra fel és tekerj a városunkért!” elnevezésű hajnali programján vehettek részt a kétkerekezni-vágyók. Munkaidő előtt közös gimnasztika volt a városháza előtt, ahol Tasó László országgyűlési képviselőnk is tornázott, hiszen neki is szívügye a sport.

A Paulik Fafeldolgozó Bt. munkásai is beadták a derekukat egy torna erejéig

A nap eseményeit a „Futás, kocogás, gyaloglás (2019 méter) az egészségedért!” folytatta. Volt kerékpártúra a szomszédos Balkány településre, lehetett buszt tolni, de az erdei tornapálya feladatainak teljesítése is igazi kihívás volt. Tornáztak a babák és a mamák a művelődési házban, Vass-Erdei Fruzsina sport menedzser vezetésével a város lakóit is bevonták a kihívás napi mozgásba: megtornáztatták  a bölcsiseket, ovisokat, a buszmegállóban várakozókat, a boltok vásárlóit, a postán sorba állókat, de még a helyi fafeldolgozó gyár munkásait is.

A Szent Mihály Görögkatolikus Óvodában és Általános Iskolában is folytak a programok: volt kötélhúzás, célbadobás, lehetett trambulinozni. A Temesvári úti iskola évfolyamonkénti ügyességi vetélkedőt, büntetődobó versenyt, röplabda, kosár és labdarúgó mérkőzéseket bonyolított. Az aradványpusztai oviban és iskolában is folyamatosan lehetősége volt a gyerekeknek érdekesebbnél érdekesebb sport programokon részt venni.

Töretlen sikersorozat

A Harangi Imre Rendezvénycsarnokban reggel 9-től este 9-ig lehetett sportolni. Volt kispályás foci, 7 méteres rúgó versenyek, dekázó, fejelő versengések, futsal, lábtenisz, röplabda, kézilabda, kosárlabda, floorball mérkőzések, ügyességi vetélkedések, de lehetett frízbizni, görkorizni, traktorgumit gurítani, asztaliteniszezni, sakkozni, szkanderozni és csocsózni is. Estefelé a város közelében lévő Gúthi erdő telt meg botos gyalogosokkal a Nyíradonyi Nordic Walking Klub jóvoltából. A nap utolsó programjaként a kézilabdás lányok gurították a bowling golyókat. Heczegné Kazsamér Mónika szervező tudatta lapunkkal, hogy saját kategóriájában (8000 fő alatti települések) újra Nyíradony lett a legsportosabb település, maga mögött hagyva Dévaványát, Tápióbicskét, Jászárokszállást, Alsózsolcát, Martonvásárt, Kerekegyházát, Rácalmást.