Milyen lesz az idei gyereknap?

A családi gyermeknapon Segway-t is kipróbálhatnak a merészebbek május 25-én a városi piactéren. A rendezvényről a főszervezőt, Lókodiné Pintye Máriát kérdeztük.

Milyen programok lesznek szombaton a piactéren?

Lókodiné Pintye Mária a családi gyermeknap főszervezője Fotó: Perge Máté, 11 éves

A színpadi műsor fél 10-kor veszi kezdetét, ahol a helyi óvodások és iskolások táncos, zenés produkciói nyitják a rendezvényt. A Jászai József által vezetett izgalmas karate bemutató mellett, a Valcer Alapfokú Művészeti Iskola táncos és zenés programjait is megtekintheti a közönség, de a buborék show sem maradhat el, mely tavaly is nagy sikert aratott. Idén a debreceni rock-os hangzásvilágú Duhaj Kölyök Zenekar koncertjére tapsolhatunk.

Milyen más eseményen vehetnek részt az érdeklődők?

A legnépszerűbb kísérő programunk évek óta az állatsimogató. Idén bárki hozhat olyan kisállatokat, melyeknek még nem találtak gazdát, mert a helyszínen örökbe-fogadásra is lehetőség nyílik. Lesz kisliba, kiskecske, kiskutya, kiscica és folytathatnánk a sort. A szülő-gyermek klubban lehetősége nyílik a legkisebbeknek a szabad játékra Czirják Györgyné Rózsika néni vezetésével. A kézműves foglalkozáson lehet majd kosarat fonni, hajtogatni, de a körmön fonást is ki lehet próbálni, valamint rajzversenyen is összemérhetik tudásukat az ifjak. Nem maradhat el az arcfestés sem, s a már jól ismert népi játékokkal is játszhatnak a gyermekek. A szülők sem unatkoznak majd, mert az Egészség Fejlesztési Iroda munkatársai vérnyomást, vércukorszintet mérnek a rendezvényen, valamint pszichológiai kvízjátékban és retro-sportolásban is kipróbálhatják magukat. Lesznek családi vetélkedők, botos gyaloglás, valamint platánfa csemetéket is fogunk ültetni Szabó András tanár úr vezetésével.

Mely program lesz Ön szerint a legnépszerűbb?

A Gabi Triál által ígért programok rendkívül izgalmasnak ígérkeznek: kétkerekű vetélkedők, bicikli szervizelés, új kerékpáros pontok bejárása. Segway, vagyis egyensúlyozó, két kerekű, elektromos meghajtású jármű kipróbálására is lehetőség nyílik a rendezvényen. A programon való részvétel ingyenes, reméljük, sokan ellátogatnak majd nagyszabású városi rendezvényünkre!

Az interjút Tulipán Csilla vezetésével Csaba Flóra, Juhász Fanni, Bodogán Jázmin és Perge Máté az Írókák Klubjának diákújságírói készítették.

Fotók: A művelődési ház archívumából

A rendezvény megvalósítását támogatja:

Nyíradony Város Önkormányzata