Egy köszönésen múlt…

60. házassági évfordulójukon újra egybekelt Szilágyi János és felesége Emike néni, akiket a család a városszéli Fenyves csárdában lepett meg május 11-én egy kisebb lakodalom megrendezésével.

– Szegényen, vagyon nélkül kerültünk össze, de hála Istennek, szorgos munkával sok mindent elértünk, szép családot alapítottunk – kezdi mesélni a gyémántlakodalmat ünneplő Szilágyi házaspár, akik a város életében mindig is fontos szerepet játszottak.
– Óvónőképzőbe jártam, s egy szünidőben véletlenül találkoztunk össze leendő férjemmel a főutcán. Mikor már másodszor jöttünk egymással szembe, úgy gondoltam, köszönök neki. S ennek a bátorságnak házasság lett a vége – mesélte Emike néni, akinek óvónői tevékenységét több generáció élvezhette Nyíradonyban. – Végig fogtuk egymás kezét. Számomra az a legszebb emlék, mikor gyermekeink megszülettek – emlékezik vissza Jani bácsi, aki családi vállalkozásával kiemelkedő szereplővé vált városunk életében.

Emike néni és Jani bácsi arra hívták fel a figyelmet, hogy nagyon fontos hogyan választ az ember társat, mert csak akkor lehet jóban-rosszban egymás mellett állni, ha igazi párra lelünk. Nagyon büszkék gyermekeikre, unokákira. Bizakodnak abban, hogy hátralévő életüket nyugalomban, békességben fogják eltölteni.