Sikert sikerre halmoznak

A Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola hírei:

„De jó énekelni!”

A Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola idegen nyelvi munkaközössége idén is megrendezte a „De jó énekelni!” idegen nyelvű ének versenyt.
A versenyre angol, illetve német dalokkal lehetett nevezni, egyénileg, vagy kamarakórussal. Mindkét esetben egy kötelező és két szabadon választott dalt kértek a szervezők.
A lelkes előadók a zsűri és a nézőközönség számára is egy kellemes délutánt szereztek színvonalas előadásaikkal. A zsűri tagjai arany, ezüst, illetve bronz minősítéssel értékelték az elhangzott produkciókat. A vándorserleget idén mi, a vendéglátó iskola kaptuk meg, melyre nagyon büszkék vagyunk.
Köszönjük a szervező kollégáknak, a megjelent iskoláknak a felkészítő tanároknak és természetesen az előadó diákoknak a magas színvonalú munkát, illetve előadást. Reméljük, jövőre nem csak a most megjelent intézmények fogadják el a meghívásunkat, hanem még bővebb körben lesz népszerű ez a verseny.

Iskolanyitogató

Az iskolakezdés sikeressége egész életre szólóan meghatározza a tanuláshoz való viszonyunkat, személyiségünk harmonikus fejlődését.
A hat-hét éves gyermekek életében óriási fordulatot jelent, amikor iskolába lépnek. Az óvodából, a megszokott környezetből a gyerekek egy új közegbe kerülnek, ahol gyökeresen megváltozik az életük. Új tanító néni, ismeretlen gyerekek, újszerű napirend, elvárások várják őket. Sokuk számára nehézséget okozhat a beilleszkedés. Iskolánk és az óvoda pedagógusai közösen egy olyan program megvalósításán munkálkodnak, amely megkönnyíti az óvoda-iskola átmenet nehéz időszakát, eredményesebbé teszi az iskolakezdést. Az óvoda és iskola átmenet segítése érdekében iskolánkban 2019. március 26-án iskolanyitogató délutánt szerveztünk a nagycsoportos óvodások és szüleik részére. Nagy izgalommal érkeztek a gyerekek az iskolába. Intézményvezetőnk, Gólya Györgyné bemutatta az intézményünket, az itt folyó nevelő-oktató munkát, tájékoztatást adott a beiratkozásról és kötetlen beszélgetést folytatott a szülőkkel az őket érdeklő témákról. A gyerekek bemutatkozás után megismerhették az iskola helyiségeit, környezetét. Ezután érdekes foglalkozásokat szerveztünk részükre. Fejlesztő pedagógus segítségével mozgásos fejlesztő játékokat végeztek, az interaktív tábla segítségével játékos feladatokat oldottak meg, kézműves foglalkozáson tavaszi ajándékot készítettek az óvodások. Nagyon jól érezték magukat a gyerekek és a szülők is. Köszönjük nekik az érdeklődést! Reméljük, hogy ez a program is azt szolgálta, hogy reális képet mutassunk iskolánkról, a  nevelő-oktató munkánk megismerésével vonzóvá tegyük a Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolát a szülők és gyerekek részére.

Nyílt nap az iskolában

A Szent Mihály Görögktolikus Óvoda és Általános Iskola folyosóin sok szülővel találkozhattunk április 2-án.
Ekkor nyílt lehetőség – mint minden tanévben – betekinteni intézményünk mindennapjaiba, a Nyílt nap alkalmából. Ilyenkor tanórákat látogathatnak az érdeklődő szülők, ahol láthatják, tapasztalhatják, hogyan zajlik egy óra, legyen az matematika, testnevelés, vagy bármi más. A szünetekben pedig beszélgetésre nyílik lehetőség pedagógus és szülő között, ami igen fontos a család és az iskola kapcsolatának erősítésében.
Főleg alsó tagozatban nagy az érdeklődés, különösen az iskolai beiratkozáshoz közeledve, de azért a felső tagozatban is kíváncsiak voltak a szülők a gyermekeikre. Ez persze nem hat minden tanulóra egyformán: van, akit inspirál, ha látja anya, vagy apa, de olyan is van, aki inkább visszahúzódik ilyenkor. Sok pozitív visszajelzés érkezik hozzánk az ilyen napok után, ami pedig a pedagógusoknak ad újabb lendületet és megerősítést arra, hogy érdemes ezen a pályán dolgozni, mert van kiért és van miért.

Sikeres matematikusaink

Ismét büszkén mondhatjuk, hogy intézményünk, a Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola diákjai öregbítették hírnevünket a Hajdúsámsonban, 2019. április 3–án megrendezett Területi Alapműveleti Matematika versenyen.

Terdik Tímea, 4. b – 3. helyezett (Felkészítő tanára: Gólya Györgyné)

Molnár Kinga, 5. a – 5. helyezett (Felkészítő tanára: Szilágyi Györgyné)

Szilágyi Márk, 6. a – 1. helyezett (Felkészítő tanára: Madar Józsefné)

Ilyés Lara, 6. a – 6. helyezett (Felkészítő tanára: Madar Józsefné)

Keczán Dávid, 7. b – 1. helyezett (Felkészítő tanára: Madar Józsefné)

Csecsődi Réka, 7. a – 3. helyezett (Felkészítő tanára: Madar Józsefné)

Sopronyi Vajk, 8. a – 2. helyezett (Felkészítő tanára: Szilágyi Györgyné)

Sport siker

Nagy Evelin képviselte iskolánkat a Magyar Katolikus Iskolák Országos Vívó Bajnokságán, aki a nagy versenyen 8. helyezést ért el a IV. korcsoportosok között.

 

Óvodanyitogató a Szent Mihály Görögkatolikus Óvodában

Intézményünk, 2019. április 3–án nyitott kapuval várta leendő óvodásainkat és szüleiket.
Ezen a napon betekinthette a csoportok mindennapjaiba, szokásrendszerébe. A reggeli órákban szabad játékot, mozgásos és énekes foglalkozást egyaránt láthattak. Az érkező kis vendégek önfeledten kapcsolódtak be egy-egy játékba, kézműves foglalkozásba.
Mindhárom csoportban jó hangulatban telt el az idő, volt olyan gyerek, aki alig akarta ott hagyni a csoportot. Mindenki találhatott kedvére való elfoglaltságot.

Óvodai Nyílt nap

Óvodásaink a Gúthi erdőbe, illetve Nyíregyházára kirándultak. A fenntarthatóság témahét és a víz világnapja  kapcsán tartalmas, élményekben gazdag programokat sikerült megvalósítani intézményünkben.

Kiscsoportosaink az erdő élővilágával, a tó lakóival ismerkedtek játékos keretek között. Nagy élmény volt számukra a hátizsákos túra, hiszen így még nem voltak együtt távol az ovi biztonságot adó környezetétől. A középső és nagy csoportosok Nyíregyháza – Sóstón, a FUTUROBI – Játszóház játékos programján vettek részt. A Víz világnapjához kapcsolódóan kísérleteztek és játszottak a vízzel, majd lehetőségük nyílt kipróbálni a játékokat, csúszdákat. Ezen a héten nyílt nap is volt az óvodában, melynek középpontjába – a Víz világnapjához közeledve –annak éltető ereje, haszna, fontossága került. Akik részt vettek a két nap programjain, különleges világban találhatták magukat a gyerekek és az óvó nénik kreativitásának köszönhetően.

Színházban jártak az ovisok

Ovisaink meseelőadáson vettek részt április 5-én a művelődési házban.
A kicsiket a Vidám vándorok: Matyi és a varázsfuvola című szórakoztató előadása varázsolta el. Az ismerős, fülbemászó zenékkel kísért előadás új élményekkel gazdagította a kicsiket. Szokatlan és különleges eleme volt a bemutatónak a kivetítő alkalmazása, mely szintén nagy sikert aratott. | SztMGÓésÁI