Kerékpáron, futva, gyalogolva

A Nyíradonyt Aradványpusztával összekötő kerékpárúton több mint 150 ember nyüzsgött április utolsó péntekjén. Volt, aki kerékpárra ült, voltak, akik nordic walking botot fogtak vagy futó cipőt húztak.

A „Mozogva Segíts” program megálmodója Fekete Zsoltné jótékonysági programjához a helybéliek, a környező települések lakói, és még a Debreceni Veterán Atlétikai Klub tagjai is csatlakoztak, s most elsőként Kaprinyák Lili beteg kislány számára gyűjtöttek.

A jótékonysági rendezvény megnyitóján Papp Miklós görögkatolikus parókus imádkozott a beteg kislányért, s áldását adta az útra kelőkre. A merészebb kerékpárosokat Verdes Ferenc országúti kerékpáros ultramaratonista vezette, ők 18 km-es távot tekertek le. Akik a lassabb tempót kedvelik, azok Nagy Gyula polgárőr-vezetőt követték, ők 13 km-t tettek meg. A futók Dr. Moldvay István a nyíradonyi VVTK elnöke vezetésével, 8 km-t futottak, de volt, aki Aradványig és vissza végigfutotta az egész távot. A nordic walking csapat Deák Erzsébet klubvezető irányításával 11 km-t gyalogolt.

Kerékpáron, futva és gyalogolva, mindenki sikeresen megküzdött a feladattal, s a legfontosabb, hogy a saját egészségén kívül mindenki egységesen Kaprinyák Lili gyógyulását támogatta. A beteg kislány gyógyíttatására több mint 300 ezer forint adományt gyűjtöttek össze, melyet másnap az édesanya át is vett.

Fotók: Rácz Tamás

 

Fotók: Tulipán Csilla

Fotó: magánarchívum