Nyíradonyról szóló videóval rukkolt elő a fiatal tehetség

A 22 éves nyíradonyi egyetemista srácot gyerekkora óta érdekli a fotózás és videózás, Szilágyi Ákos a napokban városunkat népszerűsítő videóval rukkolt elő.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi karán tanuló, harmadéves pénzügy-számvitel szakos hallgató Szilágyi Ákos a fotózást és videózást komolyabban 5 éve gyakorolja. – Már gyerekkorom óta érdekelt a fotózás és a videózás, de a szalagtűzőm után vettem meg az első komoly fényképezőmet egy Leica v-lux 114-es gépet – mondja.

Kezdetben a természetet szerette fotózni, később már kisbaba fotózást, esküvők, és rendezvények fotózását is vállalta, viszont egy idő után úgy érezte, a videózás komolyabb kihívást jelent számára.

Az elmúlt két évben számtalan kisfilmet forgatott. A vágást internetes videók segítségével sajátította el. – Legtöbbször esküvői kisfilmeket készítettem, de csináltam már reklámfilmet és utazások során készített rövid bemutató videókat is. Rácz Tamás barátommal pedig dolgoztunk már együtt fesztivál-videón is – meséli Ákos.

 
Nyíradonyt is körbefotózta már, részt vett egy helyi fotópályázaton, ahol eredményesen szerepelt.
 
Ákos szabadidejében sokat utazik… (A milánói dóm előtt)

Az utóbbi időben utazásait prezentáló videókat láthatunk facebook-oldalán. S nyíradonyiként eszébe ötlött, hogy városunkról is készíthetne egy összeállítást. Nézzék meg Szilágyi Ákos Nyíradony tavasszal című rövid filmjét!

 

5 villámkérdés:

 1. Mit csinálsz szabadidődben?
  Szívesen teniszezem és utazom.
 2. Kedvenc film?
  Lopott idő és a Bohém rapszódia.
 3. Kedvenc zene?
  Majka zenéit szeretem.
 4. Kedvenc ennivaló?
  Sajtkrémleves cipóban.
 5. Kedvenc szín?
  Piros.