Élet az elektronika világában

A mai világ sokat haladt a középkorhoz vagy akármilyen más korhoz képest. De vajon csak jó irányba? Az elmúlt 15-20 évben nagyon sokat fejlődött a világ. Az emberek haladni akarnak a korral, ez baj lenne?

Igen is, nem is. Amikor sétálok az utcán, látom, hogy a körülöttem lévők már nem azok akik régen voltak. Ekkor jövök rá, hogy így lesz a mai ember távol mindentől és mindenkitől, szép lassan eltűnik az emberek “énje” és ezt nem tudjuk.
Sok ember rájött már arra, hogy mikor és hogyan kell leállni a “kütyük” nyomkodásával, viszont mégis fejlődünk kell. Eltöröltek egy sportágat egy híres sportcsatornáról és helyébe az Esport lépett. Az Esport jelentése electronic sport, vagyis számítógépeken játszanak. Jelenlegi álláspontunk szerint ez nem rossz, hiszen sokan szeretik. Azok számára, akik nem tudnak, vagy nem akarnak sportolni, ez ugyanolyan hasznos lehet, mint akármelyik más sportág.

Nem fogok hazudni. Én is játszok. Az viszont velem még nem történt meg, hogy telefonozva egy villanypóznának mentem volna.

– Szabó Róbert Bence, 12 éves és az Írókák csapata –

Vezérfotó: pixabay.com

Illusztráció: az Írókák csapatának fotóiból készítette Szabóné Mihucz Marianna