Mindenki egyért

Az egyik népszerű közösségi oldalon gyűjtési akciót hirdettek egy beteg nyíradonyi kislány számára. A helyieken kívül megmozdultak a környező települések lakói is a görögkatolikus iskola 4. osztályába járó Kaprinyák Lili gyógyulásáért.


A 9 éves Liliről nem rég derült ki, hogy komoly betegséggel, Ewing-szarkómával küzd, és a budapesti műtét után Debrecenben kap gyógykezelést. Hogy mivel jár egy ilyen betegség? Irtózunk a gondolattól, hogy az óriási lelki terheket – és az anyagiakat – saját bőrünkön tapasztaljuk.
Ez minden anya számára óriási megpróbáltatás, de Lili édesanyja nagy lelki erővel kíséri lányát az úton, és tudja, erősnek kell maradnia, hisz gyermekének ő az első számú támasza. A támogató család is Lili mellett áll, a kistestvérekkel együtt töltött néhány óra rendkívül fontos, hisz jobban érzi magát, ha ennyi időre is kiszakadhat a kórházi szobából. A barátok, az osztálytársak szeretete is erősíti a leánykát, akik gyűjtik a kupakot, viszik a kis zsebpénzüket, s ahelyett, hogy édességre költenék a boltban, bedobják az iskola gyűjtő ládikájába. (Ez valódi erkölcsi nevelés!)
Mindennapi bevásárlásainkkor a városban több üzletben is láthatjuk a kihelyezett gyűjtő edényt. De a templomokban is gyűjtenek, jótékonysági előadásokat szerveznek, a vállalkozók, a gyárak tonna számra adják a papírt. Érkeznek a nagylelkű felajánlások, jelentkeznek a segítő kezek. Minderre az elérzékenyült édesanya csak annyit tudott mondani nekem a vonal másik végén: „Nem is hittem volna, hogy az egész város összefog egy kislányért!”
De nem csak a helyiek segítenek. A szomszédos településeken is Lilinek gyűjtenek, érkeznek a kupak-szállítmányok, a boltok odaadják kartonjaikat, messziről is jönnek adományok, mert olvassák a Facebook-felhívást és segíteni szeretnének.

Neked szemét, neki az élet

Ami nekünk hulladék, az Lili számára lehetőség a gyógyulásra. Az osztálytársak szüleit a segítőszándék hajtja. Csupán a szemetünket kérik: műanyag flakont, papírt, kupakot, alumínium dobozt. Ha segíteni akarunk, annyival könnyítsük a munkájukat, hogy már laposra taposott, kupakmentes palackokat és aludobozokat vigyünk nekik! A segítők „sok kicsi sokra megy” alapon időt és energiát nem sajnálva teszik napi jó cselekedeteiket, így már majdnem kész a sterilszoba, mely Lilit itthon várja, és támogatják a gyógykezelést, s minden velejáró terhet.
Mindenkinek szíve joga eldönteni, mennyit ér egy-egy ilyen jó cselekedet. Nekem meggyőződésem, hogy aki segít, az boldogságot ad és kap.

Gyűjtési pontok

műanyag flakon, papír – Barna Ildikó, Goldstein Erzsébet; Nyíradony, Ady Endre u. 5.
műanyag kupak – Hauler Enikő; Nyíradony, Debreceni u., Ékszerbolt
alumínium doboz – Kocsisné Kovács Anikó; Nyíradony, Aradványpuszta Virágbolt
műanyag kupak, karton – Bíró Nikolett; Hajdúsámson, Széchenyi u. 2/a, Százszorszép Üzletház

A segítők indítványára Lilike támogatására a bankszámlaszámot nyitott a család. Felajánlásaikat így juttathatják el a családhoz:
Számlaszám: 18203686-01544997-10010018
Számlavezető bank: FHB Bank Takarékszövetkezet
Számla tulajdonosa: Király Viktória

A közlemény rovatban minden esetben tüntessétek fel: Közadakozás Kaprinyák Lili gyógykezelésére.

Vezérképen: a kislány támogató osztálytársai.

Bizakodunk benne, hogy hamarosan úgy csillog a Lilike szeme, ahogyan régen…