Fotókiállítás a magyar kultúra napján

Papp János pedagógus, fotóművész Emlékképek című fotókiállításával ünnepeltük a magyar kultúra napját a Móricz Zsigmond Művelődési Házban január 22-én.

A Citrusfa Népdalcsoport népdalcsokra nyitotta a művház zsúfolásig telt kistermében az ünnepi műsort. Kondásné Erdei Mária polgármester köszöntőjében kiemelte a fotóművészet fontosságát életünkben. „Hová lennénk, ha mind azok a pillanatok, melyek velünk történtek, csak egy-egy ember emlékezetében maradnának meg? Ebben van rendkívüli szerepe a fotóművészeknek: Papp János őrzője, megörökítője és továbbadója a nyíradonyi emberek mindennapi életének” – fogalmazott a polgármester.
Majd a Csokonai-díjas Máthé András, a Debreceni Fotóklub elnöke nyitotta meg a kiállítást. Tárlatvezetésén szakmai szempontból elemezte Papp János kiállított képeit. „A számomra legizgalmasabb képeken nyíradonyi motívumok, fantasztikus részletek jelennek meg. A többi képzőművészeti ág nem alkalmazza az éles és életlen játékát, melyet a fotóművészet, s Papp János viszont igen – hívta fel ennek jelentőségére a figyelmet Máthé András fotóművész. A programon közreműködtek a Valcer Alapfokú Művészeti Iskola növendékei: Bojti Emma és Antal Tímea hegedűn, Vadon Pál és Ignáth János zongorán, Kujbus György gitáron, valamint felkészítő tanáraik Csovban Renáta, Laskai Tünde, Magyar Gabriella, Tar Éva. A kiállítás február 23-ig megtekinthető a Móricz Zsigmond Művelődési Ház kistermében.