Sport Hírmondó

A rövid nyári szünetet követően a nagy forróság ellenére július végén csapataink egy részénél elkezdődtek az edzések.

Kézilabda
Kézilabda csapataink edzői karában nem történt változás, a felnőtteket továbbra is Köstner Vilmos, az ifjúsági csapatot Flaskova Mónika, a serdülő csapatot Nyakó Zoltán, az U13/11-es csapatot pedig Bertalan Zoltán irányítja.
A legkisebbek kivételével július 30-án elkezdődtek az edzések. Az első héten játékosaink ráhangoló gyakorlatokat végeztek, illetve az edzők leellenőrizték, hogy a szünidőre kiadott feladatokat a játékosok elvégezték-e, és hogy jelenleg milyen erőnléti állapotban vannak. Augusztus 14-18-ig a felnőtt és az ifjúsági együttes is helyben napközis, illetve bentlakásos rendszerben készül a bajnokságra.
Felnőtt csapatunknál a játékos állományban jelentős változások történtek: Dr. Kudor Kitti visszavonult a kézilabdázástól, Bocska Boglárka pedig elhagyta az együttest. Új játékosok: Csáki Viktória, Siska Pálma, Virág Kitti, Kelemen Gréta, Zelizi Fanni, Szabó Dóra, Borgyos Panna.
A bajnokság kezdetéig – melyre szeptember 16-án, hazai pályán kerül sor – négy felkészülési mérkőzést játszunk, amelyből egy nemzetközi: az Eperjes (PRESOV) női kézilabda csapata ellen.
Ifjúsági együttesünk a női ifjúsági III. osztályban szeptember 23-án, a serdülő női együttesünk szeptember 16-án kezdi meg bajnoki szereplését.

Labdarúgás
Az U14-es labdarúgó csapatunknak a nyáron is volt elfoglaltsága, mivel az együttes bekerült a strandlabdarúgás középdöntőjébe, amelyet Hódmezővásárhelyen rendeztek meg. Együttesünk a középdöntőből nem jutott tovább, mivel itt 1 vereséget 1 döntetlent és 1 győzelmet ért el. A labdarúgó felnőtt és U19-es együttes július 18-án kezdte el a felkészülést. A felnőtt csapatból távozott Pataki Ernő, Kónya Csaba, Gyügyei Zoltán, Somogyi Tibor, Éles Zoltán, Kiss Csaba, Kiss Gábor. Érkezett: Dengi Dániel, Kerecseny Győző, Papp Nándor, Jeney Domokos, Szűcs Zotlán, Nagy Attila, Lakatos Balázs, Nagy Gergő.
A felnőtt csapat edzéseit a jövőben Antal István „A” licence-s edző irányítja. Az ifjúsági csapatnál az edzői feladatokat Opre Mihály „B” licence-s edző látja el. Az U16-os csapatot Kerezsi Tamás, az U14 és U13-mas csapatot Gyurina János edző irányítja, míg az U7-U11-es korosztály edzéseit Csige Ádám vezeti.
A felkészülési idő az edzőváltás és a nagyarányú játékos mozgás miatt elég rövidre sikeredett. Az edzések mellett mindössze három edzőmérkőzést sikerült játszani.
A bajnoki szezon augusztus 12-én megkezdődött és az első mérkőzésen a Hajdúsámson együttesét 3-0-ra legyőztük, a Hajdúhadház ellen pedig idegenben 1-1-es eredményt értünk el, így 4 pontot sikerült szerezni az első két mérkőzésen. Közben augusztus 15-én Magyar Kupa mérkőzésen a Hajdúszoboszló együttesét búcsúztattuk, és amennyiben a következő mérkőzést megnyerjük, a csapat ismét a főtáblára kerül.
Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy az MLSZ előírásainak megfelelően teljes mértékben elkészült a Városi Sportpálya rekonstrukciója. Az elvégzett felújításoknak és korszerűsítéseknek köszönhetően a létesítmény alkalmas a Nemzeti Bajnokság III. osztályának megfelelő mérkőzések lebonyolítására. Ez azzal is jár, hogy az eddigiektől eltérően a bajnoki mérkőzéseken a nézők a lelátót csak a lelátó felőli oldalról közelíthetik meg, a főkapun a rendezvény alatt csak a játékosok, illetve a hivatalos személyek közlekedhetnek.
A vendégszurkolók részére külön jegypénztárt, büfét és vizesblokkot alakítottunk ki.
Kérjük szurkolóinkat, hogy a fentieket a mérkőzés látogatása során szíveskedjenek figyelembe venni!

Kosárlabda
Kosárlabdában még tart a nyári szünet, az edzéseket szeptember második felében kezdjük, a bajnoki mérkőzések pedig október közepén kezdődnek.

Sakk
Sakkozóinknál egész nyáron ment a nagyüzem: június 9-én Nyírmártonfalván, 16-án Székelyhídon, július 7-én Hosszúpályiban, augusztus 11-én Hajdúsámsonban szerepeltek. Időközben, június 23-án a Ligetaljai napok keretében mi is rendeztünk sakkversenyt.
Felnőtt csapatunkat Bekő Ferenc, Bucskó József, Illés Ferenc, Kónya János, Mercs János képviseli. Rendszeresen a mezőny első felében végeznek mind egyéni, mind csapatversenyben. Az ifjúságiaknál pedig Kis Marcell és Mertin János szerepel rendszeresen a dobogó valamely fokát megszerezve.