Nagyanyáink virágjai a tájház udvarán

A Dózsa György utcában lévő tájház és néprajzi gyűjtemény udvarán pompázó színes virágok a régmúlt paraszti kultúrába röpítik a látogatókat.
Nyíradony Város Önkormányzata 3 évvel ezelőtt megvásárolt és felújított egy régi parasztházat, ahol a korábban lebontott Fecske-ház gyűjteménye talált otthonra. A Móricz Zsigmond Művelődési Ház közösségi terét előszeretettel látogatják iskolás csoportok, a helyi pávakör, a nyugdíjas klub, a néptáncosok és a mozgáskorlátozottak egyesületének tagjai.
Lókodiné Pintye Mária a művelődési ház igazgatója, a tájház vezetője
A közmunkaprogramnak köszönhetően sokféle virágmagot, palántát, évelő virágokat vehettek. Lelkesen öntözik, ápolják a növényeket a programban dolgozók. Gyönyörűen virít a nagyanyáink idejéből oly jól ismert muskátli, büdöske, kalapos rózsa, estike, hajnalka, petúnia, jégvirág, s már érik az errefelé igen jellemző szőlőfajta az otelló és más csemege szőlő is. Az udvar hátsó részében gyümölcsfák, málna és eper is hozott termést az idén. A pajta mellett levendula, és tearózsa illatozik. A porta végében egy kisebb botanikus kertet alakítanak ki Papp János kertész segítségével, melyben számos nemes cserje nő, ilyen a liliomfa, nyári orgona, tulipánfa, himalájai cédrus, atlasz cédrus, leyland ciprus és sok más.