Idén is sikerült: Nyíradony a legsportosabb település

A kihívás napján több ezren sportoltak városunkban.

Nyíradony Város Önkormányzata, a testnevelők és a sportszervezetek is sikerrel működtek együtt a „Kihívás napján”, hiszen több ezren fordultak meg valamilyen sportos foglalkozáson. Ez lehet a titka annak, hogy jóval több mint egy évtizede kategóriájában elnyeri Magyarország legsportosabb városa címét a település. Csiszár Antal testnevelő vezetésével 26 éve mozgatnak meg kicsiket és nagyokat minden év májusának utolsó szerdáján. Az iskolák tanulói az óvodai és a bölcsődei csoportokkal, s pedagógusaikkal kiegészülve a legszervezettebb csapatokként vannak jelen a rendezvényen – mondta el kérdésünkre Csiszár Antal, a szervező bizottság tagja. Kiemelte, hogy az esemény a városvezetés támogató hozzáállása nélkül nem lenne életképes, Tasó László országgyűlési képviselő különösen szívügyének tekinti a településen élők sportolását.


A nap mozgatórugója: Csiszár Antal – Tulipán Csilla felvétele

Idén is több intézmény bekapcsolódott a nap programjába. Az üzletekben, boltokban Csiszár Antalné testnevelő és Vass-Erdei Fruzsina sportmenedzser tornáztatták az eladókat és a vásárlókat. Egy kis mozgás erejéig leállt a munka a Paulik Fafeldolgozó Kft. üzemében is, de az utcai járókelők is gimnasztikáztak a város több pontján. – A napot hajnali vadleső gyalogtúrával és biciklizéssel indítottuk az erőszélen. Ezután a reggeli közös tornán úgy 1500-an végezték a zenés gimnasztikai gyakorlatokat. Majd elindult a hagyománnyá vált város-futás is, ahol idén 2018 métert kellett lefutniuk a gimnazistáknak, az általános iskolák tanulóinak és a vállalkozó szellemű felnőtteknek – számolt be a rendezvény mozgatórugója Csiszár Antal.

Tömeg a reggeli közös tornán – Rácz Tamás felvétele

A Harangi Imre Rendezvénycsarnok adott otthont a legtöbb sporteseménynek. Lehetett kosárlabdázni, röplabdázni, focizni, görkorizni, traktorgumit gurítani és felfordítani, szkanderozni, sakkozni, pingpongozni, kötelet húzni, úszni, teniszezni, és sorolhatnánk. Este az intézmények közötti tánc- és bowlingversennyel zárult a programkavalkád. A helyi vezetők és szervezők egy közös slambuc vacsorával búcsúztatták a napot a Relax Pub-ban. Herczegné Kazsamér Mónika szervezőtől megtudtuk, hogy Nyíradony idén is elnyerte a kategóriájának legsportosabb települése címét.

   

Tulipán Csilla fotói