15 éves a nyíradonyi Ezüst Nyár Nyugdíjasklub

Jó kedv, paródia, zene és tánc, finom vacsora fogadta az Ezüst Nyár Nyugdíjas Klub 15. farsangjára érkezőket a Móricz Zsigmond Művelődési Házban február 17-én.

15 évvel ezelőtt pattant ki Kertész Andrásné fejéből a klub megalapításának gondolata, melyet az akkori polgármester, Tasó László örömmel támogatott – hangzott Kondásné Erdei Mária Nyíradony polgármesterének köszöntője a nyugdíjas klub farsangján.

2003 óta sok-sok szép emlék gyűlt össze az Ezüst Nyár tarsolyában, ezt összegezte egy 20 perces videó összeállítás, mely sok kedves és humoros pillanatot idézett fel. Tasó László államtitkár, országgyűlési képviselő is tiszteletét tette az idősek farsangján. Beszédében, elismerését és tiszteletét fejezte ki a szépkorúak számára, s reményét fejezte ki, hogy ő is ilyen aktívan tölti majd nyugdíjas éveit, mint a nyíradonyi nyugdíjasklub tagjai. Az idősek vicces színdarabbal és tánccal kedveskedtek a nézőknek és családtagjaiknak, s végül táncra perdítették az elöljárókat is.

A klub vezetője Kertészné Andrásné Irénke néni elmondta, minden héten hétfőn este összejönnek a tagokkal a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, ahol kibeszélgetik magukat, igyekeznek tartalommal megtölteni az együttlétet. „Nyáron főzünk a szabadban, télen pedig zsíros kenyér partikat szervezünk vagy tornázunk. Nyíradony minden jelentősebb kulturális rendezvényére ellátogatunk, évente műsort adunk a városi nyugdíjas rendezvényen és színvonalas műsorral igyekszünk emelni a városi karácsonyi ünnepeket is” – meséli Irénke néni. Legnagyobb éves eseményük a farsangi mulatság. Ilyenkor kulturális műsorral egyebe kötött vacsorás együttléten táncolnak, szórakoznak. Erre az alkalomra meghívják hajdúnánási testvérklubjukat is. Egy évben akár több kirándulásnak is neki vágnak. Jártak már a Felvidéken, Erdélyben, Ausztriában, Mátrában, Egerben, Salgótarjánban, Szegeden, Ópusztaszeren, a Dunakanyar szép vidékein, s sorolhatnánk még. Jövőbeli terveik között szerepel egy bécsi utazás és sok víg óra közös eltöltése.