Sport Hírmondó

Labdarúgás
Utánpótlás korú labdarúgóinkat az U7-től kezdődően az U19-el bezárólag beneveztük az MLSZ Megyei Igazgatósága által szervezett Futsal bajnokságra. Játékosaink 7 korcsoportban – köztük U15-ös lányban is – szerepelnek a kiírásnak, illetve a sorsolásnak megfelelően.


Futsal
Felnőtt csapatunk január 12-én, pénteken kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra, mert minden valószínűség szerint február 24-én már megkezdődnek a bajnoki küzdelmek.
Csapatunk benevezett a Hajdú-Bihar megyei Műfüves Bajnokságra, ahol már két mérkőzését le is játszotta Hajdúszoboszlón a Püspökladány és Ebes ellen.
A műfüves bajnokságban előreláthatólag még négy mérkőzésre kerül sor, ezen kívül felkészülési mérkőzést tervezünk a DVSC U19 valamint a Hajdúszoboszló és Nagyhalász csapatai ellen, valamint megmérkőzünk három román csapattal is (CFR Kolozsvár, CS Unirea Érmihályfalva, CS Szent Márton).
Február 6-tól 11-ig a csapat Hajdúszoboszlón edzőtáborban vesz részt, ezzel is erősítve a csapategységet és a minél optimálisabb felkészülést. Minden lehetőséget biztosítunk ahhoz, hogy a tavaszi szereplés eredményesebb legyen, mint amilyen az őszi volt.
Kézilabda
A csapat vezető edzője, Köstner Vilmos nem sok pihenőt adott a játékosoknak: január 2-án és 3-án egyéni fittness edzésen vettek részt, és 4-én már a Harangi Imre Rendezvénycsarnokban folytatták a felkészülést heti 4 edzéssel.
Felnőtt csapatunk számára a bajnoki rajt január 31-én volt Budapesten a Kispest csapata ellen. Addig is három edzőmérkőzés lejátszására került sor a DVSC II és a Balmazújváros csapatai ellen.
Megítélésünk szerint az eddig elvégzett munka eredményének előbb-utóbb meg kell mutatkoznia, de a lányok is fogadkoznak, hogy a szezon végére a csapat elérheti a 8-9. helyet.
Utánpótlás korosztályban az ifjúsági és serdülő csapatunk is január 8. óta folytatja a felkészülést, hiszen számukra a szezon még hamarabb kezdődött, hisz mindkét csapatunk már január 28-án Szentendrén játszott.
A felnőtt csapat tavaszi sorsolása a mellékelt táblázatban.
Kosárlabda
Folytatódnak a megyei első osztályú bajnokság küzdelmei, ahol felnőtt csapatunk váltakozó sikerrel szerepel. Az eddig lejátszott mérkőzések eredményei a mellékelt táblázatban.
Az utánpótlás korosztályban a junior és a kadett csapatunk a regionális ligában szerepel. A juniorok ellenfelei: Salgótarján, Miskolci EAFC, Nyíregyházi KSE és Nyíregyházi Kék Cápák. Csapatunk eddig hat mérkőzést játszott le és az alapszakaszból még két mérkőzés van hátra.
Kadett csapatunk ellenfelei: Salgótarján, Hajdúhadház, Nyíregyházi Sportcentrum és Nyíregyházi Kék Cápák. Együttesünk eddig négy mérkőzést játszott le, és az alapszakaszból még négy mérkőzése van vissza. A csapatnál Terdik Tamás személyében új edző vezeti az edzéseket és készíti fel a játékosokat a mérkőzésekre.

Sakk
Sakkozóink 2017. december 9-én Nyíracsádon a III. Szabó György Sakk Emlékversenyen vettek részt felnőtt és ifjúsági korosztályban. A 30 fős felnőtt mezőnyben a legeredményesebben Bucskó József szerepelt, aki 5 ponttal a 9. helyet szerezte meg.
Csapatunk – Bucskó József, Bekő Ferenc, Kónya István, Illés Ferenc – a IV. helyen zárta a versenyt.
Ifjúsági kategóriában Mertin János a II. és Kiss Marcell a III. helyet szerezte meg.
Az első megmérettetésre 2018-ban február 17-én kerül sor Nyíracsádon a XIV. Kathy Sándor emlékversenyen felnőtt, ifjúsági, egyéni és csapatverseny formájában.