Görögkatolikus óvoda nyitotta meg kapuit

Ünnepélyes keretek között adták át Kocsis Fülöp érsek-metropolita jelenlétében  az új görögkatolikus óvoda épületét városunkban február 1-én.

A Szent Mihály Görögkatolikus Általános Iskola 2011-ben került a Hajdúdorogi Egyházmegye fenntartásába, s azóta energetikai célú felújítása szükségessé vált. A korszerűsítés során kicserélték a homlokzati nyílászárókat, szigetelték és újraszínezték a homlokzatot, a padlásfödémet, valamint a tetőtéri tantermeket hőszigeteléssel látták el. Új gázkazánokat építettek be, és a meglévő radiátorokat új, szabályozható thermoszelepekkel szerelték fel.

Az átadáson Papp Miklós parókus köszöntötte a jelenlévőket, majd városunk polgármestere Kondásné Erdei Mária szólt az ünneplőkhöz. Az iskola szentelése után az óvoda új épületében folytatódott a szertartás és ünneplés. Az óvoda épülete és udvara teljes felújításon ment keresztül. Elvégezték az épület homlokzatának és padlásfödémének hőszigetelését, a tetőhéjazat, a külső és belső nyílászárók cseréjét. Új padlófűtési rendszert építettek ki, vizesblokkokat és egy tálalókonyhát is kialakítottak, kicserélték az elektromos berendezéseket is. Az udvar térburkolatot és fedett homokozót kapott, új kerítés épült.

Az óvodában a görögkatolikus szertartás után Gólya Györgyné igazgató mondta el beszédét, s az óvodás és iskolás diákok műsort adtak.

Az esemény képekben:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Tulipán Csilla