Félidő

Félidejéhez érkezett a 2017/18-as bajnoki szezon.

Labdarúgás
November 19-én, vasárnap befejeződtek a bajnokság őszi szezonjának mérkőzései. Felnőtt csapatunk a tabella 3. helyén zárta a szezont.
A csapat teljesítményét összességében értékelve elmondhatjuk: ez jó szereplésnek minősíthető, de nem biztos, hogy elegendő az eredeti célkitűzésünk megvalósításához, azaz a bajnokság megnyeréséhez. Igaz, hogy még az egész tavaszi szezon hátra van, de nagyon nehéz lesz ledolgozni a Hajdúböszörmény 8 pontos előnyét. Bár, az eddig lejátszott mérkőzésekből úgy tűnik, gyengült a mezőny az elmúlt bajnoksághoz képest, mégis nehezebb lesz bajnokságot nyerni, mert erre rajtunk kívül a DVSC II és a Hajdúböszörmény is egyenlő eséllyel pályázik. Tulajdonképpen az első 6 csapat képvisel megfelelő színvonalat, hiszen ezek több alkalommal is nagy gólarányú győzelmeket arattak.
Az utánpótlás korosztályú csapatok közül az U19-es szerepel a legjobban mivel a tavalyi U16-os bajnok csapatból 7 játékos is egy korcsoporttal feljebb került. Tulajdonképpen ennek a felfelé történő áramlásnak kell biztosítania a felnőtt csapat utánpótlását, amit jelentősen befolyásol, hogy a középiskolát befejező fiatal labdarúgók további sorsa milyen irányt vesz.

Bozsik Program
Ősszel a program keretében egyesületünk mint körzetközpont az U7, U9-es csapatok számára 4 alkalommal rendezett fesztivált, melyen alkalmanként mintegy 150 gyerek vett részt, közte a mi egyesületünk sportolói is (edzőjük Csige Ádám).
Az U11-es és U13-as korosztály részére 5 alkalommal rendeztünk tornát, melyen alkalmanként 120 ifjú futball-palánta teljesítette a kitűzött feladatokat (edzőik Baranyi Bence és Gyurina János).

Kézilabda
Felnőtt csapatunknak az őszi szezonban még 2 mérkőzése van hátra; a Balmazújváros és Eger ellen. Az ifjúsági és serdülő csapatunk számára viszont a szezon véget ért. Az U13-as és U11-es csapataink decemberben még egyszer pályára lépnek. Felnőtt csapatunk edzőjének tulajdonképpen egy új gárdát kellett összeállítani, ami nem egyszerű feladat. Pár hónap alatt nem lehet az elmúlt 2 év hiányosságait pótolni és új csapatot is kialakítani. Az eddig lejátszott mérkőzéseken nem igazán a várt eredmények jöttek, legalább 4-6 ponttal többet tudtunk volna szerezni, ha az utolsó 5-10 percet fizikailag és szellemileg is jobban bírjuk. Bízunk benne, hogy az eddig elvégzett szorgalmas és következetes munkának tavasszal nagyobb eredménye lesz.
Az utánpótlás korú csapatok versenyeztetésében (a Junior és a Serdülő korosztály esetében) idén változás történt.
Az MKSZ a junior korosztályt úgy szüntette meg, hogy a születési határidőt egy évvel csökkentette és Ifjúsági bajnokságot írt ki I-II-III. osztályban. A serdülő csapatok versenyeztetését a területi kategória helyett az egész keleti csoportra kiterjesztette. Ennek következtében az ifjúsági és serdülő csapat együtt játssza a mérkőzéseket a kitűzött ellenfelekkel. Ezen csoportok mezőnye jelentősen erősödött és nagyon sokat kell dolgoznunk azért, hogy a többi csapat méltó ellenfelei legyünk.
U13-as és U11-es csapatunk az Országos Gyermekbajnokság Kulcsár Anita régiójában szerepel Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár és Borsod megye csapataival.
A Szent Mihály Általános Iskola szerepel a „Kézilabda az iskolában Program” keretében, a kezdő csoportban 14, a haladó csoportban 15 fővel. Országos szinten ez a program 136 iskolát és mintegy 600 gyereket érint. Az MKSZ szakfelügyelője szerint az iskolában megfelelő szintű képzés folyik, amiről a tanulók évente 4 tornán adnak számot (edzőjük Bordásné Kedves Irén).

Kosárlabda
Megkezdődtek a 2017/18-as bajnoki szezon kosárlabda mérkőzései. A hosszú pihenőt követően az elmúlt napokban a felnőtt és a junior csapatunk is pályára lépett. A felnőtt csapat az előző bajnoki szezont a harmadik helyen zárta és az idei megnyitón is tovább folytatja jó szereplését; hiszen idegenben győzte le az igen jó erőkből álló DEAC Öregfiúkat.

Sakk
Sakkozóink októberben Berettyóújfaluval versenyeztek, és a 66 fős mezőnyben a 27., 42. és 44. helyet szerezték meg.
November 4-én Derecskén rendezték meg a XII. Balla János Ifjúsági Sakk Emlékversenyt. A 16 fős mezőnyben versenyzőink a 7., 12 és 16. helyen végeztek.
November 11-én a mikepércsi egyéni versenyen az 50 fős mezőnyből a 18., 23 és 41. helyen, a csapatversenyen a 8. helyen végeztünk 14 csapatból.
Sakkozóink Illés Ferenc csapatvezető és edző irányításával november 25-én a nyíracsádi versenyen zárják ez évi szereplésüket.