XI. Aradványpusztai Nyugdíjas Találkozó

XI. alkalommal köszöntötte Tasó László államtitkár és Kondásné Erdei Mária polgármester Aradványpusztán a szépkorúakat, november 16-án, csütörtökön délután.

Az idősek tiszteletére rendezett zenés, táncos műsor első fellépői a Szivárvány Önkormányzati Óvoda kicsinyei voltak, akik esernyős produkciójukkal derűt varázsoltak az idősebbek arcára. Majd a Valcer Alapfokú Művészeti Iskola aradványi zongora és furulya tagozatának növendékei előadása nyújtott minőségi zenei élményt a hallgatóság számára. A helyi általános iskola tanulói versekkel és egy rövid vígjátékkal is készültek, hogy megörvendeztessék a nagymamákat, nagypapákat. Végül a Rhythm and Shoes Dance Club (Badacsonyi Róbert nevével fémjelzett) sztepptánc produkciói és egy latin-táncokat lejtő pár tánca kápráztatta el a nézőket.

Ezután Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára köszöntötte a nyugdíjasokat. Beszédében kiemelte az öregkor szépségét, tapasztalati gazdagságát. Beszélt a magyar kormány nyugdíjas-barát politikájáról is és reményét fejezte ki, hogy az idősekkel a jövőben is számos rendezvényen találkozik majd.

Majd Kondásné Erdei Mária, Nyíradony polgármestere méltatta a megjelenteket. Köszöntőjében elmondta, hogy az idősek tartják egymásban a lelket, ezért lehetnek idén is 75-en jelen ebből a generációból Aradványpusztán, de az elhunytak emlékére gyertyák égnek a megterített asztalokon. Felkérte államtitkár urat és képviselő társait, hogy adják át közösen az időseknek szánt ajándékokat, melyet egy közös vacsora elköltése és zenés, táncos együttlét követett.

Fotók: Szabó Anita