Gyógyulás luxusban – Interjú Gráf Orsolyával, a Borostyán Medhotel igazgatójával

Nyíradony határában, Tamásipusztán üzemel a régió egyetlen magánkórháza, rendelőkkel, műtőkkel, szépészeti és sebészeti lézercentrummal. Benéztünk, érdeklődtünk. Elmeséljük a legérdekesebb tudnivalókat.

Tegyük fel, hogy egy átlagos nyíradonyi család be akar költözni a tamásipusztai kastélyba pár napra! Mit érdemes tudniuk a Borostyán Medhotelről, mielőtt nekilódulnak?

Negyvenhét szoba vár rájuk, amiből 16 családi lakosztály. Ezeket kifejezetten kisgyerekes családok részére alakítottuk ki, és mindegyik szobának más a tematikája: a szobák falán és bútorzatán megjelennek a népszerű mesék hősei (Anna & Elza, Hello Kitty, tűzoltók, buszok, verdák, Szörny Rt. hősei, stb.). Bár kristálytermünk 250 fő, a kisebb termünk 80-90 fő befogadására alkalmas, van két olyan télikertünk, amely kisebb családi ünnepeknek, csapatépítő tréningeknek, kisebb rendezvényeknek kínál helyet. A wellness részleg vonzó lehet számukra, hisz a bel- és kültéri termálvizes medencékkel együtt összesen 14 medence áll a rendelkezésükre. A beltéri jakuzzi, beltéri sodrófolyosós élménymedence, gyerekmedence, merülőmedence és szauna mellett a kültéri termálmedence hűvösebb időszakban is használható, jó időben az úszómedencén és a tengerparti medencén kívül a gyerekes családok körében igen népszerű a gyerek- és a babamedence, illetve a csúszdák és a játszótér.

És a Hókuszpókusz Élménypark?

A kalandpark nagy vonzerőt képez. Nyáron megnyitottuk a több mint 65 akadályból álló, közkedvelt drótkötélpályánkat. De a hófánkpálya és a belépő megváltásával ingyen használható elemek szintén népszerűek. A szállóvendégek részére bizonyos szolgáltatások benne vannak a csomagárban. De kapuink mindenki számára nyitva állnak.

Melyik a medhotel legjobban menő ágazata?

Az esküvők például kiemelendők. Az idei szezont szabad szombat nélkül zárjuk, legtöbbször pénteken és vasárnap is tartottak esküvőket. Sőt, azt hiszem, a 2018-as évre az áprilistól októberig tartó esküvői szezonra minden szombatunk elkelt már. Az érdeklődők most a pénteki időpontokat foglalgatják. De 2019-es érdeklődések és ajánlatkérések is befutottak már. Azt hiszem, minden párt lenyűgöz, az épület mögötti sziget, melyre egy fahídon átsétálva mondhatják ki a boldogító igent.

Szeptemberben nyitotta meg kapuit a „BMC”. Mit takar ez a három betű?

A gyógyászati részlegünket, ami a Borostyán Medical Center (BMC) nevet viseli. Ugyanis egy komplett magánklinikáról beszélünk. A régió egyetlen magánkórháza, rendelőkkel, műtőkkel, szépészeti és sebészeti lézercentrummal. Diagnosztikai szűrésektől a szakrendeléseken át a műtéti beavatkozásokra is van lehetőség. A pácienseknek 9 féle szakrendelés kínálja a gyógyulást, melyeket előzetes bejelentkezés alapján, várakozás nélkül már az adott napokon igénybe lehet venni. Bőrgyógyászat, kardiológia, szemészet, belgyógyászat és gasztroenterológia, fül-orr-gégészet, urológia, reumatológia, sebészet, plasztikai sebészet várja a pácienseket a hét különböző napjain. Ezekről további információk honlapunkon és telefonon érhetők el. A BMC-ben kiváló orvosok dolgoznak, akik olyan diagnosztikai vizsgálatokat is el tudnak végezni, mint a mammográfia, ultrahang, röntgen, DEXA, anyajegyszűrés és manager szűrés. Említést kell tennünk az esztétikai beavatkozásokról is: az ultrahangos aranyér műtétről, vagy a lézeres kezelések rengeteg fajtájáról. Ez utóbbi az urológiai és nőgyógyászati problémák kezelése mellett hatékony orvoslást tud nyújtani például a horkolás megszüntetésére, körömgomba eltávolítására, végleges szőrtelenítésre, és sok más mellett még a tetoválás eltávolítására is. Magas színvonalú egészségügyi és esztétikai szolgáltatásaink garanciája a professzionális szakmai team mellett klinikánk szakmai felszereltsége. Szakrendelőinkben és sebészeti központunkban a 21. század legmodernebb fejlesztéseit alkalmazzuk. A gyógyulásban hatalmas lépéselőnyt jelentő csúcstechnológia, diagnosztikai és terápiás módszerek mostantól bárki számára elérhetőek. A gyógyulni vágyók számára legalább két szállodai nap eltöltését szoktuk javasolni, hogy a vizsgálatokon kényelmesen tudjanak átesni. Természetesen, aki csak a rendelésre jön, utána haza is mehet, de úgy tapasztaljuk, két napi kényeztetés bármilyen kellemetlen beavatkozást feledtetni tud. Az is előny, hogy míg a közellátásban sokszor hónapokat kell várni egy vizsgálatra, addig nálunk bizonyos térítési díjért szinte azonnal megvizsgálják orvosaink, feltárva ezzel súlyos problémákat, melyeket időben diagnosztizálva gyógyítani is nagyobb eséllyel lehet. Szintén pozitívum, hogy röntgengépeinknek sokkal alacsonyabb a sugárterhelése, mint a közellátásban.

Mit jelent az, hogy „női intim wellness”?

Az egymás utáni szülések egyik következménye, hogy a hüvelyfal elveszíti régi rugalmasságát, ám egy egyedülálló lézeres technika segítségével képesek vagyunk hüvely-regenerációt végezni. Továbbá lehetséges az intim részek kifehérítése és ránctalanítása is. Ezek olyan komplex eljárások, melyek máshol nem találhatók az országban. Ahogyan az is egyedülálló, hogy a komplexum egy magánklinika és egy négy csillagos szálloda szolgáltatásait ötvözi. Ha például a páciens összeköti a szűrővizsgálatát egy kis pihenéssel, az élmény nem is olyan kellemetlen. Természetesen, a beavatkozásokat bódításban és altatásban is el tudjuk végezni.

Evezzünk vissza a különlegességektől a hétköznapibb igények felé! Meséljen a szakrendelésekről!

A kardiológiai járóbeteg szakrendelésen minden szükséges eszköz (EKG, Holter, ABPM, Terheléses rendszer, echokardiográf) és szaktudás rendelkezésre áll. A kardiológiai, a gasztroenterológia és a bőrgyógyászati rendelésünk nagy sikerrel üzemel. Az anyajegyszűréshez például olyan az egész testet feltérképező gépet használunk, amit a német Tübingeni Egyetem fejlesztett és Kelet-Magyarországon máshol nem létezik. Kis műtétek elvégzésére is van lehetőség. A Medical Centernek nem rég nyílt napja volt, amire a kedvezményesen meghirdetett vizsgálatok sok embert vonzottak, s orvosaink előadásait is sokan meghallgatták. Úgy hisszük, szolgáltatásaink mellett az orvosi segítségnyújtás komplexumunk fővonzereje lesz.

Kik igazgatják ezt a sokrétű intézményt?
A szálloda tulajdonosa a tamásipusztai születésű Boros József úr. A klinikát Dr. G. Kiss Gyula főorvos úr vezeti, az igazgatási feladatokat pedig én látom el. Bár én nyíregyházi származású vagyok, családommal Debrecenben élünk, s van egy 8 éves kislányunk. Turisztikai pályafutásomat a bükfürdői Hotel Caramellben kezdtem, vezetője voltam a debreceni Erdőspuszta Club Hotelnek, s Budapesten is tevékenykedtem.

A környéken élők számára milyen pozitívumokkal jár a szálloda működése?

Tamásipuszta, Nyíradony és Hajdúsámson vonzáskörzetéből sok családnak adunk munkalehetőséget. Munkaerőre mindig szükségünk van, mivel vendégkörünk folyamatosan bővül. Van már egy kialakult állandó mag, akár a szobaasszonyok között, akár az étteremhez, vagy a karbantartáshoz szükséges személyzetet illetően, akikhez mindig új munkatársakat keresünk.

Akkor térjünk vissza az átlagos nyíradonyi családokhoz! Vajon anyagilag elérhetőek számukra a medhotel szolgáltatásai?

A hétköznapokon és a hétvégéken különböző árakkal dolgozunk, és érdemes figyelemmel követni az akciókat is. Bár online foglalási rendszerekkel is együtt dolgozunk, a legkedvezőbb árat mindenki akkor kaphatja meg, ha közvetlenül minket keres. Weboldalunkon minden ár- és csomagajánlat fel van tüntetve, tehát célirányosan lehet tájékozódni, mi az az árkategória, ami a pénztárcájuknak megfelel. A belföldi vendégek aránya egyébként is magas. A külföldi megkeresések tavaly év vége felé indultak el (a medhotel hivatalosan 2016 nyarától működik), közülük legtöbben Csehországból, Szlovákiából, Romániából, a határmentéről érkeznek. Azonban a belföldi vendégeket mindenképpen meg akarjuk tartani. Sokan érkeznek a Dunántúlról, Budapestről, Győrből, Pécsről vagy Zalaegerszegről és környékéről. Sok a debreceni és nyíregyházi vendég, aki úgy gondolkozik, hogy miért utazzon fél napokat, mikor alig egy órányira ugyanazokat a szolgáltatásokat elérheti, vagy még jobbakat. A nyíradonyiakat is várjuk, jöjjenek és próbálják ki a wellnesst! Születésnapi, névnapi rendezvényeket előzetes egyeztetés alapján bármikor le tudunk bonyolítani. De ha valaki csak egy finom svédasztalos vacsorára vágyik, bátran hívjon vagy írjon a Facebookon egy üzenetet! Foglalunk asztalt, és eltölthet nálunk egy kellemes estét!

Fotók: Tulipán Csilla

Galéria

Borostyán medhotel bejárata
A gyerekek is találhatnak maguknak számtalan izgalmas elfoglaltságot
A medhotel hátsó kinézete
Romantikus esküvői helyszín: tó-sziget-zöld növények
Gráf Orsolya, a Borostyán medhotel igazgatója
BMC (Borostyán Medical Center) egyik terme
A mesetémájú szobák a gyerekekkel érkező családok kedvenceivé lettek