Sport nyáron is

A versenysportban egyesületünk sportolói a szakszövetségek által szervezett bajnokságok különböző osztályaiban szerepelnek, amelyek őszi-tavaszi rendszerben kerülnek lebonyolításra. Ennek megfelelően, a nyári időszak a pihenésre a regenerálódásra ad alkalmat, amikor az előző bajnokság fáradalmait pihenhetik ki a játékosok. Azonban ez nem egy hosszú időszak, mintegy 3-4 hét jut az igazi pihenésre, majd ismét kezdődik a felkészülés.

Labdarúgás

Felnőtt labdarúgó csapatunk az ezüstérmet, az U-16-os csapatunk az aranyérmet 2017. június 25-én, a XXIV. Ligetaljai Kulturális Napok keretében vehették át (az Európa Park nagyszínpadán) Tasó László államtitkár, Pajna Zoltán a Megyei Közgyűlés elnöke, Tasi Sándor, a Megyei Közgyűlés alelnöke és Sztancs Tibor alpolgármester közreműködésével a 2016/17 évi Hajdú-Bihar Megyei Bajnokságban elért eredményükért.
Mindkét osztályban a gólkirály is együttesünkből került ki: felnőtteknél Vasas Tamás 33 góllal, U-16-os korosztályban Kertész István 48 góllal. A ránk következő szezonban szeretnénk ezt az eredményt megismételni, illetve a többi korosztályban is feljebb lépni a tabellán.
Felnőtt és Junior csapatunk június 27-én kezdte meg 7 hétre tervezett nyári felkészülését. Az első héten 2 edzéssel, azt követően heti 3 edzéssel folyik a felkészülés. Ezen időszakra a programba 16 edzés és 7 edző mérkőzés került beiktatásra.
Csapatunk a Hajdú-Bihar Megyei Bajnokságban az elmúlt szezonban a II. helyet szerezte meg. A 2017/18-as évi minimális célkitűzés a dobogóra való kerülés, illetve a bajnokság megnyerése.

Kézilabda

Felnőtt és Junior kézilabda csapatunk 2017. augusztus 1-én kezdi meg felkészülését: helyben 4 napos edzőtáborozással. Az utánpótlás csapatok felkészülései augusztus második felében kezdődnek.

Kosárlabda

Mivel a sportágban a bajnoki mérkőzésekre októberi kezdéssel kerül sor, csapataink a felkészülést szeptember elején kezdik meg.

Sakk

Mégis akad egy sportág, melynek sportolóit nem zavarja a forró nyár, sőt, egymást érik a versenyek.
Sakkozóink 2017. június 10-én Székelyhídon, 18-án Balkányban, június 24-én Nyíradonyban, július 8-án Hosszúpályiban vettek részt versenyeken.

Ligetaljai sportesemények

A XXIV. Ligetaljai Kulturális Napokon, június 24-én (szombaton) a város önkormányzatának megbízásából egyesületünk sportnapot szervezett, melynek keretében a résztvevők 3 sportágban (asztali tenisz, labdarúgás, sakk) mérhették össze erejüket és tudásukat. A rendezvények a korábbi éveknek megfelelően sikeresen lezajlottak, különösen a sakkversenyen volt népes a mezőny.