Napelemes rendszer kiépítése Nyíradonyban

KEOP-2014-4.10.0/N

Nyíradony Város Önkormányzata 2014.08.21-én pályázatot nyújtott be az Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2014-4.10.0/N pályázati kiírására „Napelemes rendszer kiépítése Nyíradonyban” címmel. A pályázat 2014.09.01-én befogadásra és ezt követően támogatásra került.

A támogatói döntés értelmében a projekt elszámolható összköltségének támogatási intenzitása 100 %-os, így a támogatási összeg: 22 163 604 Ft.

Műszaki megoldás

A projekt konkrét célja a 4254 Nyíradony, Árpád tér 1. szám alatti Nyíradony Város Polgármesteri Hivatal épületén környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszer kiépítése. Hosszú távú célok: energiafelhasználás csökkenése; költségmegtakarítás; hozzájárulás a CO2 kibocsátás csökkentéséhez; hozzájárulás a környezetünket kevésbé terhelő, megújuló energiaforrásokon alapuló energiatermelés elterjesztéséhez, a fenntartható fejlődéshez.

A napelem-park alapját 114 db AS-6P30 típusú napelem képezi. A napelemek 25 éves élettartamúak. A napelemek által termelt egyenáramot inverter alakítja át váltóárammá, amely ezt követően lesz alkalmas a közcélú áramhálózatba való továbbításra vagy helyi felhasználásra. A kivitelezés tartalmazza a napelem rendszer megtervezését, helyszínre szállítását és a szakemberek általi helyszíni összeszerelését és beüzemelését. A beruházás eredményeként a keletkező költségmegtakarítást az önkormányzata a közhatalmi és közszolgálati feladataira használhatja fel.

Napelem-park mérete: 29 kWp névleges teljesítmény
Telepítés helyszíne: 4254 Nyíradony, Árpád tér 1.
Telepítés módja: Tartószerkezetre
Csatlakozás típusa: Közcélú elektromos hálózatra csatlakoztatva
Telepített napelem teljesítmény: 29 kWp

Résztvevők

Kedvezményezett: Nyíradony Város Önkormányzata
Közreműködő szervezet: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (link mutasson a hivatkozott oldalra http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-fejlesztesi-miniszterium)
Projektmenedzsment: OPUS TEAM Kft. (4028 Debrecen, Nyíl u. 46.)
Műszaki ellenőr: Zsiros Tamás (4271 Mikepércs, Szakács A. u. 2.
Kivitelező: DH – Szerviz Kft. (4028 Debrecen, Tüzér u.4. )
PR nyilvánosság: DEA Marketing Kft. (4254 Nyíradony, Kodály Z. u. 6.)Hírek a beruházásról

2015/08/31 – Befejeződött nyíradony város önkormányzatának naplemes beruházása

2015. augusztus 31-én a kivitelező befejezte a beruházást és megtörtént a műszaki átadás-átvétel is – minderről Kondásné Erdei Mária polgármester, számolt be. A fejlesztés célja a Városháza épületnek elektromos energia ellátásának kiváltása napelemes rendszerekkel, amelyek lényeges költségmegtakarítást eredményeznek korszerű, környezetkímélő működés mellett. A Városháza tetőszerkezetére 114 db, 250 Wp-s Polykristályos napelem került felszerelésre. Ez a Városháza éves elektromos energia szükségletének körülbelül 90%-os kiváltását tudja megvalósítani.

Beépített rendszer típusok:

114 db 250 Wp-s AS-6P30 Polykristályos Napelem panel
1 db Inverter 12,0 kW Growatt
1 db Inverter 18,0 kW Growatt

Az önkormányzat a környezetvédelmi prioritásokat szem előtt tartva törekszik a települési környezetvédelem erősítésére és a környezetbiztonság növelésére is. A beruházás megvalósítása révén a környezeti terhelés mérséklésével hozzájárul a helyi, tágabb értelemben a regionális környezeti állapot javulásához. Bízunk benne, hogy a gyártó által vállalt 25 év élettartamot alapul véve hosszú időn keresztül tudjuk az intézményt korszerű, olcsó és környezetbarát elektromos energiával ellátni.
2015/08/10- Kihelyezésre kerültek a napelemek
A Polgármesteri Hivatal tetején elhelyezett tartóelemekre kihelyezésre kerültek a napelemek.
2015/05/19 – Megindult a kivitelezés
A munkaterület átadás-átvételi eljárással a mai nappal kezdetét vette a kivitelezés. A beruházás az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának keretein belül valósul meg.

Kapcsolat

Ha kérdése van, akár a fejlesztésekkel általában, akár magával a szennyvízcsatornázás kivitelezési munkálatokkal kapcsolatban, kérjük, keressen minket bizalommal!
Nyíradony Város Önkormányzata
Czirják Éva- projektmenedzser
Cím: 4254 Nyíradony, Árpád tér 1.
Telefon: +36 (52) 203-692
E-mail: onkormanyzat@nyiradony.hu