Kombinált megújuló energia hasznosítás a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvény-csarnokban

KEOP-4.10.0/U

A projekt leírása

Nyíradony Város Önkormányzata 2015.09.16-án pályázatot nyújtott be az Környezet és Energia Operatív Program KEOP-4.10.0/U pályázati kiírására „Kombinált megújuló energia hasznosítás a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnokban” címmel. Az önkormányzat saját felelősére – a támogató döntés meghozatala előtt – megkezdte a kivitelezést. A várható támogatói döntés szerint a projekt elszámolható összköltségének támogatási intenzitása 80 %-os lesz, így a támogatási összeg: 104.687.279 Ft.

Műszaki megoldás

A beruházás célja a Harangi Imre Rendezvénycsarnok meglévő uszoda létesítményének technológiai hő- és villamosenergia-igényének kielégítése megújuló energiaforrások alkalmazásával. A projekt konkrét célja, hogy a fejlesztéssel érintett uszodában hőszivattyú alkalmazásával a létesítmény technológiai hőigényének, valamint a 35 kVA csatlakozási teljesítményű (HMKE méretű) napelemes rendszer kialakítása után, a létesítmény technológiai villamosenergia-igényének teljes közvetlen kielégítése megújuló energiaforrásból valósuljon meg.

A medencék hőigényének hőszivattyús kielégítésével hosszú távú környezetterhelés csökkentés valósul meg, mely példaként szolgálhat a térség egészére a jövőbeni fejlesztések tervezésekor. A projekt eredményeként 110,4 t CO2 eq/év ÜHG-kibocsátás csökkenés valósul meg. A projekt célcsoportja az uszodák szolgáltatásit igénybe vevők mellett a település teljes lakossága, a járás ill. környező járások lakossága, hiszen a projekt pozitív eredményei őket érinti elsősorban. Nyíradony minőségi életfeltételeket és javuló életminőséget biztosító, intenzíven fejlődő, versenyképes gazdaságot teremtő, természeti értékeket megőrző környezet a városban élő lakosság és vállalkozások számára, valamint a közösségi kapcsolatok és az aktív térségi, központi szerepkörét megerősítő város.

Az Önkormányzat eddigi terveit igyekezett saját és állami forrásból megvalósítani és a versenyképesség/gazdaságosság fenntartása érdekében elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés, a kor igényeinek való megfelelés. Fontos számunkra a megfelelő minőség biztosítása, illetve a környezetbarát szemlélet, amely folyamatos forrásbevonást igényel részünkről. A fejlesztés 130 859 099 Ft összköltséggel, 104 687 279 Ft támogatás igénybevételével felgyorsulhat, és azokat a fejlesztéseket, melyeket csak több év elteltével tudna megvalósítani saját erőből, most jóval rövidebb idő alatt kivitelezhetővé válik.

Kapcsolat

Ha kérdése van, akár a fejlesztésekkel általában, akár magával az energetika fejlesztés kivitelezési munkálatokkal kapcsolatban, kérjük, keressen minket bizalommal!

Nyíradony Város Önkormányzata
Czirják Éva- projektmenedzser
Cím: 4254 Nyíradony, Árpád tér 1.
Telefon: +36 (52) 203-692
E-mail: onkormanyzat@nyiradony.hu