Kerékpárforgalmi hálózat kialakítása Nyíradonyban

ÉAOP-3.1.3/A-11

Projekt leírása

Nyíradony Város Önkormányzata 2011.07.28-án pályázatot nyújtott be az Észak-alföldi Regionális Operatív Program ÉAOP-3.1.3/A-11 pályázati kiírására „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Nyíradonyban” címmel. A pályázat 2011.11.15-én befogadásra és ezt követően támogatásra került. A támogatói döntés értelmében a projekt elszámolható összköltségének támogatási intenzitása 100 %-os, így a támogatási összeg: 357 574 602 Ft.

Műszaki megoldás

A Hajdúhadházi Kistérség a Nyíradonyt Hajdúsámsonnal összekötő kerékpárutat 7 ütemben terveztette meg. Korábbi beruházások keretében már megépült a Tamásipuszta belterület (III. ütem) és Aradványpuszta belterületi (V. ütem) szakaszok, az Aradványpuszta és Tamásipuszta (IV. ütem) valamint Tamásipuszta és Hajdúsámson közötti külterületi (II. ütem) szakaszok építése. Hajdúsámson Város Önkormányzata beruházása a Hajdúsámson belterület építése (I. ütem) szintén megvalósult. Az Aradványpuszta és Nyíradony közötti külterületi szakasz (VI. VII. ütem) építése 2013. nyarára szintén megépült.

A „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Nyíradonyban” beruházás keretében a hiányzó Nyíradony belterületi szakasz (Debreceni utca teljes hossza és Széchenyi utca a Petőfi utca csatlakozásától a külterület határáig) megépítése kezdődhetett el. A pályázat eredményeként 2456 méter hosszú kerékpárút épül és a hozzá kapcsolódó kisforgalmi utakkal (Damjanich utca, Galamb utca, Petőfi utca: csak forgalmi rend változással érintett) együtt a településen 4040 méter válik biztonságosan végigkerékpározhatóvá. A fejlesztés eredményeként Nyíradonyt Debrecennel összekötő kerékpárforgalmi hálózat jön létre.

Hírek

2015/10/30 – Befejeződött a kerékpárút építése

2015. október 30-án a kivitelező befejezte a beruházást és megtörtént a műszaki átadás-átvétel is – minderről Kondásné Erdei Mária polgármester, számolt be. A fejlesztés a közlekedésbiztonságot javította, de a lakosság életszínvonalának növekedését is segíti a munkahelyre jutás lehetőségének növelése által.

2015/10/11

Az aszfaltozási munkálatok 90%-os készültséget értek el. Még egy nap és aszfalt borítja a kerékpárút teljes szakaszát. (Ezt a kerékpárosok már észre is vették)

2015/10/06

Mai nappal megkezdődött az aszfaltozás.

2015/08/15

Bár az átlagosnál csapadékosabb időjárás nehezítette a kivitelezési munkálatokat, ennek ellenére a beruházás terv szerint elkészül.

2015/07/13– Megindult a kivitelezés

Az építtető Nyíradony Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Kivitelezést végző Konzorcium aláírta a kivitelezésről szóló szerződést, melynek értelmében a Nyíradony belterületén megépülő kerékpárút legkésőbb 2015. szeptember 30-ra elkészül. Az önkormányzat a munkaterületet átadta a kivitelezést végző Konzorcium részére. Ezzel egyidejűleg a fakivágási engedélyt is megadta. A Magyar Közút Nonprofit Zrt., mint a kivitelezéssel érintett Konzorciumi Partner szintén megadta a fakivágási és munkakezdési engedélyt.

 Kapcsolat

Ha kérdése van, akár a fejlesztésekkel általában, akár magával a szennyvízcsatornázás kivitelezési munkálatokkal kapcsolatban, kérjük, keressen minket bizalommal!

Nyíradony Város Önkormányzata
Czirják Éva- projektmenedzser
Cím: 4254 Nyíradony, Árpád tér 1.
Telefon: +36 (52) 203-692
E-mail: onkormanyzat@nyiradony.hu