Megnyílt a városi piac

Megnyílt a városi piac

Tisztelt Kereskedők!
Tisztelt Vásárlók!

Örömmel tájékoztatjuk a T. Lakosságot és árusítani kívánó kereskedőket, hogy 2016 augusztusától megnyitja kapuit a város központjában az új piac.
A létesítmény a kereskedelmi, élelmiszerbiztonsági és közegészségügyi követelményeknek mindenben megfelel, általános piacként működik, s mintegy 100-130 kereskedő részére biztosít korszerű árusítási lehetőséget.
Fedett vásárcsarnok, az árusításhoz szükséges árusító asztalok, sátor és gépkocsival történő árusításhoz megfelelően kialakított burkolt felületek és parkolók állnak rendelkezésre.

Az előző okok miatt az Árpád úton eddig tartott piac megszűnik.

Az új piacot gépjárművel az Ady Endre úton megnyitott új útról közelíthetik meg, s az árufeltöltés ugyancsak ezen az útvonalon történhet. Gyalogosan a piac az Árpád térről a Görög katolikus templom mellett megnyitott sétány igénybevételével is felkereshető.
A piac szerdai napokon kerül megtartásra. Nyáron reggel 6,00 órától 18,00 óráig, téli időszakban 7,00 órától 17,00 óráig lesz nyitva. A későbbiekben – lakossági igények esetén – más napokon történő árusításra is lehetőséget kívánunk teremteni. A létesítmény alkalmas szakjellegű piac tartására is.

A mezőgazdasági termelők (őstermelő, mezőgazdasági vállalkozó, fiatal gazda, családi vállalkozó, stb,) az általuk megtermelt vagy előállított termékeket, a vásározó kereskedők a kereskedelmi tevékenységük gyakorlására jogosító engedélyükben feltüntetett termékeket árusíthatják, illetve szolgáltatásokat végezhetik a helypénz megfizetése után.

A jogszabályok által tiltott termékek (dohányáru, gyógyszerek, stb.) és erdei szedett gomba árusítására nincs lehetőség.

A hatósági engedélyek beszerzése az árusító kötelezettsége, melyeket a piacfelügyelőnek, valamint az ellenőrző hatóságoknak köteles bemutatni.

Az árusító helyek egy alkalomra szólóan, vagy hosszabb időre előre helyhasználati szerződéssel köthetők le. A helypénz megfizetéséről a piacfelügyelő számlát állít ki.

További információk kérhetők:
Nyíradony Város Polgármesteri Hivatalánál a város jegyzőjétől,
06/52-203-692,
a Nyíradonyi Vagyonkezelő Kft-nél:
06-52-203-045-ös számon,
a Piacfelügyelőnél:
06-70-9671794-es telefonszámon lehet.

Nyíradony, 2016. július 26.

Benő János
címzetes főjegyző