Nyíradony új funkcióbővítő városrehabilitációs beruházása – Járási hivatal építése

2015/01/05
Nyíradony Város Önkormányzata
POLGÁRMESTERI KABINET

3.oldal lap aljára_infoblokk_kedv_final_CMYK_ERFA (1)

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ÁTALAKUL NYÍRADONY BELVÁROSA –KÉT ÉV ÚTÁN ÚJABB JÁRÁSI HIVATAL ÉPÜLET ÉPÍTÉSE KEZDÖDÖTT A VÁROSBAN

Újabb, a járásszékhelyre települő szakigazgatási szerveknek helyt adó Járási Hivatal épületének építésével folytatódik Nyíradony városközpontjának megújítása az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Program által támogatott projekt keretében.

A beruházás célja, a 2013. január 01-vel felállított Nyíradonyi Járási Hivatal számára hosszú távon épület biztosítása. A Járási Hivatal épületében kapnak majd helyet a járási szinten működő szakigazgatási szervek, mint pl. a Földhivatal.

A kivitelezési munkálatok 2014. október 20-án kezdődtek a meglévő épület nyugati oldalának elbontásával. A városközpontra vonatkozó zártsorú beépítés előírásait figyelembe véve az épület utcafronti szintje beépítésre kerül földszint és egy emelet magasságig. Az épület bejárata a belső udvarból lesz megközelíthető. Az épület rendeltetésszerű használatához 8 db parkoló kerül megépítésre az épület belső udvara mögött, melyből 1 db parkoló akadálymentes lesz.

Nyíradony Város Önkormányzata Magyarország Kormányától a megkezdett beruházás fontosságára való tekintettel – Magyarország Kormányának 2014. december 23-i döntés értelmében – külön támogatásban is részesült. Az önkormányzat szándéka szerint a használatba vételi engedély rendelkezésre állását követően várhatóan 2015. év végén a szakigazgatási szervek és az ügyfelek birtokba vehetik az épületet.

Bővebb információ

Név/cím: Czirják Éva projektmenedzser,
4254 Nyíradony, Árpád tér 1.
Telefon: (52) 203-001/22 mellék
E-mail: onkormanyzat@nyiradony.hu
Szerződések

Építési engedély

Kivitelezési szerződés 

Műszaki ellenőr szerződése

 

Látványtervek

jarasi-hivatal-latvanyterve-1 jarasi-hivatal-latvanyterve-2 jarasi-hivatal-latvanyterve-3 jarasi-hivatal-latvanyterve-4 jarasi-hivatal-latvanyterve-5

Képgaléria

A beruházásról készült képeket az alábbi linkre kattintva, a képgalériában tekinthetik meg.

Képgaléria a beruházásról