Egészségügyi Központ fejlesztése Nyíradonyban

ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0042

 

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük Nyíradony Város Önkormányzatának „Egészségügyi Központ fejlesztése Nyíradonyban” című, ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0042 azonosítószámú projektje bemutatására létrejött aloldalon!
Honlapunk által lehetőséget szeretnénk biztosítani minden Kedves Érdeklődő számára, hogy megismerhesse terveinket, illetve betekintést nyerjen a beruházás részleteibe.

A beruházás az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásának köszönhetően valósulhat meg.
Tisztelt Látogató, Ön most egy nagyszabású projekt révén került kapcsolatba velünk. Kérem, kísérje figyelemmel a megvalósítást, és ha lehetősége adódik, keressen fel bennünket, nagyon sok olyan élményt tartogat a Ligetaljai tájegység mely örök emlék lesz Önnek és családjának.

Üdvözlettel:

Tasó László

A beruházásról

A beruházásra vonatkozó támogatási szerződést 2013. június 20- án írta alá Nyíradony Város Önkormányzata és a MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., amellyel kezdetét vette a projekt. A beruházás elszámolható összköltsége 80 000 000 Ft, amely 100%-ban támogatott. Mintegy 37 000 000 Ft az az összeg, amelyet a településnek kell önrészként hozzátennie a megnyert összeghez, mint nem elszámolható költség.

A beruházás tárgya az Egészségügyi Központ bővítése. A bővítéssel a meglévő egészségügyi alapellátás körülményei javulnak, a területi egyenlőtlenségek és a társadalmi esélykülönbségek csökkennek. A fejlesztéssel megvalósul az önkormányzat „szolgáltató szerepének” megerősítése és a szolgáltatások színvonalának javítása, az egy épületbe történő integrálás által.

A jelenlegi épületben a gyermekorvosi és védőnői szolgálat csak igen szűkösen kapott helyett. A településen két gyermekorvos rendel, akik egy rendelőn osztoznak. A váró mérete sem megfelelő ahhoz, hogy a kisgyermekes anyák alapvető szükségleteit kielégítse. A védőnői szolgálatnak helyt adó tanácsadóban zajlik mind a csecsemő, mind a terhes tanácsadás is.

A projekt eredményeként megvalósuló épületbővítéssel biztosítható lesz, hogy felnőtt és gyermek betegek kezelése fizikailag elkülönüljön, kiszolgálva ezzel az eltérő igényeket. Új funkciók is megjelennek a lakosság minőségi kiszolgálása érdekében, mint az ügyfélszolgálati iroda.

A beruházás aktuális állása

Gyermekek alapellátását szolgáló épületrésszel bővült a nyíradonyi Egészségügyi Központ

2014/12/31

Nyíradony Város Önkormányzata
Jegyzői Kabinet

Befejeződött annak a projektnek a kivitelezési munkálata, melynek eredményeként a gyermekek igényeit kiszolgáló épületrésszel bővült az egészségügyi központ Nyíradonyban. A 80 millió forintos uniós támogatással megvalósult beruházással a város elsődleges célja volt, hogy a bővítést követően a település lakói minőségi ellátásban részesüljenek egy olyan intézményben, amely költséghatékonyan és betegbarát módon működik.

A Nyíradony belvárosában megvalósuló fejlesztés az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-alföldi Regionális Operatív Programja keretében finanszírozott „Egészségügyi Központ fejlesztése Nyíradonyban” című, ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0042 számú pályázata 80 000 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az épület bővítésére, az ellátások színvonalának javítására – jelentette be Kondásné Erdei Mária polgármester az épület átadás-átvétele alkalmával.

A régi épületrészben a gyermekorvosi és védőnői szolgálat csak igen szűkösen kapott helyett. A projekt eredményeként megvalósult épületbővítéssel biztosított lett, hogy felnőtt és gyermek betegek kezelése fizikailag elkülönüljön, kiszolgálva ezzel az eltérő igényeket. A településen két gyermekorvos rendel, akik ezt követően két különálló rendelőben láthatják el betegeiket. A védőnői szolgálatnak helyt adó tanácsadóban zajlik mind a csecsemő, mind a terhes tanácsadás is. A várók mérete is immár megfelel a kisgyermekes anyák igényeinek.
Új funkciók is megjelennek a lakosság minőségi kiszolgálása érdekében, mint az ügyfélszolgálati iroda.

2014/11/20

A kivitelezési munkálatok az ütemtervnek megfelelően haladnak. Az épület műszaki átadás-átvételére tervezett időpont 2014. december 15. Az épület homlokzatán már láthatók az épület színei. Az épület megközelítését lehetővé tevő út építése is megkezdődött az épület bal oldalán.

Az épülethez 3 db új parkoló is kialakításra kerül.

2014. 05. 12.

Nyíradony Város Önkormányzata aláírta a közbeszerzési eljárásban nyertes NOVA-BAU ’89 Kft. Ajánlattevővel a kivitelezési szerződést.

2014. 05. 22.

Lezárult a munkaterület átadási eljárás. Megindult a kivitelezés. Az Egészségügyi Központ változatlan rendelési idővel áll a betegek rendelkezésére. A kivitelezés ideje alatt a rendelés nem szünetel.

EU támogatás

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.) mint támogató képviseletében eljáró Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft, (4025 Debrecen, Széchenyi u. 31.) (korábban MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.), mint közreműködő szervezet és Nyíradony Város Önkormányzata 2013. június 20-án írta alá a támogatásról szóló szerződést.

A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a hazai központi költségvetés finanszírozza. A 80 000 000 Ft összköltségből, 100%-ban Európai Uniós támogatásnak köszönhetően 2 db új orvosi rendelő megépítésére kerül sor. A projekt eredményeként megvalósuló épületbővítéssel biztosítható lesz, hogy felnőtt és gyermek betegek kezelése fizikailag elkülönüljön, kiszolgálva ezzel az eltérő igényeket. Új funkciók is megjelennek a lakosság minőségi kiszolgálása érdekében, mint az ügyfélszolgálati iroda.

Ha kérdése van…

Ha kérdése van, akár a fejlesztésekkel kapcsolatban, akár magával az Egészségügyi központ bővítés beruházással kapcsolatban, kérjük, keressen minket bizalommal!

Elérhetőségeink:

Nyíradony Város Önkormányzata
Czirják Éva
projektmenedzser

tel.: 06 52/203 692
fax: 06 52 /203 870
e-mail: onkormanyzat@nyiradony.hu

 

Szerződések
Jogerős építési engedély

Kivitelezési szerződés

Műszaki ellenőri szerződés

 

Képgaléria a beruházásról