XII. Dobó Kupa – 2016.01. 30-31. | Kézilabda

A felnőtt és junior kézilabda csapatunk az NBI/B keleti csoportjának tavaszi mérkőzésére már január hetében elkezdte a felkészülést. A felnőttek heti 5, a fiatalok heti 3 edzéssel. Az edzések mellett több felkészülési mérkőzést is játszottak és a „főpróbára” Egerben került sor a Dobó Kupán, ahol több junior játékos is szereplési lehetőséget kapott.
2016. január 30-31-én rendezték meg Egerben XII. Dobó Kupa kézilabda tornát, melynek célja a felkészülési időszakban játéklehetőséget biztosítani az NBI/B-s csapatok számára. Csapatunk a tornán már több alkalommal részt vett, és így szereplésünk hagyományosnak mondható!
wkezilabdatablazatLétszámban ugyan nem gyarapodtunk, de a teljesítménnyel és a hozzáállással nem voltak problémák. Két nap alatt 4 mérkőzést játszottunk le, amely fizikailag es szellemileg is megterhelő volt a lányoknak. Az első mérkőzést a kecskeméti csapattal vívtuk, egy félidő jó játék után azonban a második félidő – érthetetlenül –  teljesen káosszá alakult. Sok idő nem volt a feltöltődésre, hisz délután jött a következő összecsapás Szentendre csapatával, akik a strandkézilabda csapat válogatott játékosaiból állnak. Egy izgalmas jó mérkőzést játszva egy gólos sikert könyvelhettünk el. Kifejezetten fegyelmezett játék volt a jellemző a csapatra, aminek nagyon örülök.
wkezilabda A második napon mind a két mérkőzést elveszítettük, némi fáradság és koncentráció hiány mutatkozott a játékunkban. A torna mérkőzésein sok taktikai elemet gyakoroltunk, ami fontos a hétvégén kezdődő bajnoki rajtra.
A bajnokság küzdelmei 2016. február 7-én vasárnap kezdődnek, csapatunk a tavaszi szezont idegenben kezdi és Orosházi NKC együttesével mérkőzik.
Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az első hazai mérkőzésünket 2016. február 14-én 18:00 –kor rendezzük Debrecenben a Hódos Imre Sportcsarnokban. Erre azért van szükség, mert a mérkőzést elhalasztani nem tudtuk, és a fenti időpontban a Harangi Imre Rendezvénycsarnok kulturális esemény miatt foglalt!
Kérjük, hogy amennyiben erre szurkolóinknak lehetősége van, a Hódos Sportcsarnokban is biztassák csapatunkat!
A juniormérkőzések azonos helyszínen a fenti felnőtt mérkőzést megelőzően két órával kezdődnek!
Az Országos Serdülő Bajnokságban szereplő csapatunk a rájátszás első fordulójában a felsőházban szerepelt, amire hosszú évek óta nem volt példa. A rájátszás első fordulója befejeződött, és az igen erős nyolcfős mezőnyben 4 ponttal a 7. helyet szereztük meg. A rájátszás második fordulója március 2-án kezdődik, ahol újabb hat mérkőzés vár játékosainkra.
A gyerekbajnokságban szereplő lány U11 és U13-as csapataink számára nem volt pihenő, hiszen január 9-én és január 13-án már mérkőzéseket játszottak. Eddig három fordulón vannak túl, és május közepéig még 5-5 forduló lejátszása vár rájuk.