Megújult a város! Szociális célú városrehabilitáció Nyíradonyban

Nyíradony Város Önkormányzata „Szociális célú városrehabilitáció Nyíradonyban” című projektje 2012-ben támogatói döntésben részesült. Az Európai Unió és a Magyar Állam által közel 100%-ban támogatott projekt utolsó kivitelezési munkálatai is befejeződtek. A közel 700 millió Ft vissza nem térítendő támogatásból megvalósult projekt legfőbb célja a hátrányos helyzetű városrészek lakosságának nagyobb mértékű integrálása Nyíradony társadalmi-gazdasági folyamataiba.

3.oldal lap aljára_infoblokk_kedv_final_CMYK_ERFA (1)Nyíradony Város Önkormányzata újabb sikeres pályázatot valósított meg 2012 májusa és 2015 novembere között. A „Szociális városrehabilitáció Nyíradonyban” című projekt záró rendezvényén Kondásné Erdei Mária polgármester asszony elmondta, hogy a tavaly már átadott Iskola és Óvoda épület után, a Temesvári u. 16. szám alatti lakókkal közösen megújított Társasház után elkészült a Bokrétás utca és környékének rehabilitációja is. A beruházás során megépült a Tornaterem és a hozzá kapcsolódó Szociális épület, valamint felújításra és kibővítésre került a Roma Közösségi Ház, a hozzá vezető utak és járdák egyidejű kiépítésével. – Kinyílt a tér, fiatalosabb, gyermekközpontúbb lett a város, új színterekkel lett gazdagabb – mondta Kondásné Erdei Mária.
Az ünnepélyes rendezvényen tiszteletét tette és beszédet mondott Tasó László, a térség országgyűlési képviselője, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára is, aki szerint is a fejlődés szembetűnő. – Nyíradony fejlődik, az itt élő dolgos emberek építenek, szeretnék rendben tartani a városukat, és erre minden esélyük meg is van – jelentette ki Tasó László.
„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.”

Sajtóközlemények
Polgármesteri Kabinet, Nyíradony Város Önkormányzata
4254 Nyíradony, Árpád tér 1. | Tel:+ 36 52 203-692 | Fax: + 35 52 203-870 | E-mail:onkormanyzat@nyiradony.hu