Lakossági adatgyűjtés

A Központi Statisztikai Hivatal az előző évek gyakorlata szerint 2016-ban is önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági
adatfelvételeket hajt végre Nyíradonyban.

A felvételek Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program szerinti nyilvántartási száma és megnevezése a következő: „1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei”; „2154 Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, éves kikérdezés”.
Az összeírási munkákat a KSH megbízásából a Statek Kft. igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások címét matematikai-statisztikai módszertani alapokon véletlenszerűen választották ki. A válaszadás nem kötelező, ugyanakkor az előbbiek nélkülözhetetlenek a társadalmi jellemzők feltérképezésében.
Az adatfelvételek kizárólag statisztikai célból történnek, és az adatok csak összesített formában kerülnek nyilvánosságra. Az egyedi adatokat bizalmasan kezelik, azok mások számára nem hozzáférhetőek. Az adatgyűjtés során a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvénynek, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információ szabadságról szóló 2011. évi CXII. törvénynek megfelelően járnak el.
A lakosság további felvilágosítást kaphat a 06 52/529-867-es telefonszámon, illetve a www.ksh.hu internetes oldalon. | Benő János, jegyző