Befejeződött a belterületi kerékpárút építése Nyíradonyban

Nyíradony Város Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-alföldi Operatív Program keretén belül nyert támogatásnak köszönhetően 2490 méterrel bővítette kerékpárút hálózatát, melynek eredményeként Nyíradonyt Debrecennel összekötő kerékpárút-hálózat jött létre.
3.oldal lap aljára_infoblokk_kedv_final_CMYK_ERFA (1)Nyíradonyt Debrecennel az igen nagy gépjárműforgalmú 471 számú közút köti össze, melyen a kerékpáros forgalom is bonyolódott korábban a Nyíradony és Hajdúsámson közötti szakaszon. A város a hiányzó kerékpárút-szakasz építésére „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése Nyíradonyban” című, ÉAOP-3.1.3/A-11-2011-0007 azonosítószámú pályázat keretein belül 357.574.602 Ft támogatást kapott, mely teljes egészében vissza nem térítendő támogatás. A fejlesztés elsősorban a közlekedésbiztonságot javította, de a lakosság életszínvonalának növekedését is segíti a munkahelyre jutás lehetőségének növelése által.
Az önállóan vezetett, az úttesttől elkülönített kerékpárút két szakaszban a Debreceni utca elejétől (a már meglévő kerékpárút folytatásaként) a város központjáig épült ki 1250 méter hosszúságban valamint a főút és a Széchenyi utca kereszteződésétől a város tábláig 1240 méter hosszúságban.
A projektet Nyíradony Város Önkormányzata a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel, mint konzorciumi partner bevonásával valósította meg. A beruházás megvalósítása során együttműködő partnerek – civil szervezetek és vállalkozások – nemcsak a pályázat benyújtását megelőző tervezési folyamatban vettek részt, hanem a projekt megvalósítása és eredményeinek fenntartása során is aktívan közreműködnek.

Sajtóközlemények
Polgármesteri Kabinet, Nyíradony Város Önkormányzata
4254 Nyíradony, Árpád tér 1. | Tel:+ 36 52 203-692 | Fax: + 35 52 203-870 | E-mail:onkormanyzat@nyiradony.hu